autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 9 oua, 18 linguri zahar, 18 linguri lapte, 14 linguri faina, 5 linguri cacao, un varf de cutit de sare, 15 gr praf de copt, esenta de vanilie, , Pentru crema de vanilie:, , 1 litru lapte, 11 linguri amidon, 4 galbenusuri, 7 linguri zahar, 200 gr unt 80% grasime, 250 ml frisca lichida, 1 baton de vanilie, , Nuca caramelizata:, , 200 gr zahar, 250 gr miez de nuca, 2 lingurite ness

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Eu am pregatit prima data crema:
Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam amidonul, putin lapte rece si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu batonul de vanilie.
Cand incepe sa fiarba, luam de pe foc, aruncam batonul de vanilie si incorporam amestecul de galbenusuri.
Punem inapoi pe foc potrivit si invartim bine pana se ingroasa ca o budinca, chiar putin mai tare decat o budinca.
Tragem cratita deoparte, adaugam untul si amestecam energic.
Acoperim crema cu folie si lasam pana se raceste bine.
Frisca de la frigider o mixam spuma.
Mixam putin crema de vanilie, apoi incorporam frisca batuta cu o paleta de silicon.
Blatul:
Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam laptele, sarea, esenta de vanilie si praful de copt.
Punem faina cernuta treptat, apoi cacaoa, pe care la fel, o cernem.
Impartim compozitia in 3 parti egale.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, punem prima parte de compozitie si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 15 minute pana este coapta prima foaie. La fel procedam si cu celelalte doua.
Le asezam pe o tava si le lasam sa se raceasca.
Nuca caramelizata:
Caramelizam zaharul, pana devine usor aramiu, aveti grija sa nu-l ardeti ca o sa fie amara.
Peste punem miezul de nuca, amestecam bine si rasturnam pe hartie de copt.
Cand s-a racit bine o maruntim in robot impreuna cu ness-ul.
Asezam prima foaie intro tava, ungem cu un strat gros de crema pe care o nivelam cu o paleta de silicon, iar foaie si iar crema (oprim doar 4-5 linguri de crema).
Asezam ultima foaie, ungem peste tot cu crema oprita, iar deasupra presaram nuca caramelizata apasand-o usor cu mana.
Dam prajitura la rece peste noapte.

Nu pot sa zic decat ca este un ADEVARAT DELICIU!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ECLER

ECLER

Coji: Se fierb uleiul si apa in clocot. Se da jos cratita de pe foc si se adauga imediat faina,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea

35 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 01 martie 2014

    Oana noua si musafirilor ne-a placut enorm!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 01 martie 2014

    Andrada eu am facut reteta dupa o alta reteta dar am adaptat-o dupa cum am crezut eu! Ingredeintele sunt foarte corecte, nu obisnuiesc sa pun retete la misto. Sa stii ca si eu am incercat retete de pe bloguri foarte cunoscute si daca nu mi-au iesit nu inseamna ca a fost vina lor sau ca nu au fost bine scrise ingredientele.

  • Fara foto

    Oana Diana , 28 februarie 2014

    multumesc de reteta sper sa iasa bine

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2014

      Multumesc Lucia!

    • Fara foto

      Lucia Levitchi , 26 ianuarie 2014

      FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2014

      Andrada si eu m-am inspirat la aceasta reteta dar am adaptat eu in functie de cat de mare mi-am dorit sa iese prajitura si dupa gustul nostru. Eu du[a aceste ingrediente am facut si mi-am iesit exact cum vezi. Nu prea obisnuiesc sa expun ce nu imi iese ca risc sa probeze cineva reteta si nu ar fi corect. Bine ca se intampla si o reteta ce am mai pregatit-o alte dati ca o data sa nu iese...Mult succes si astept o parere daca ai incercat reteta...

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 07 ianuarie 2014

      multumesc pentru reteta ..

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 07 ianuarie 2014

      wam wam cred ca e buna ,o sa incerc si eu ,daca reteta este corecta iti iasa bine,ca unele retete nu sunt date ingrediente corect .............si ......pauza nu iti iasa ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • un varf de cutit de sare
  • 15 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 litru lapte
  • 11 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 baton de vanilie
  • Nuca caramelizata:
  • 200 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca
  • 2 lingurite ness

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Oana noua si musafirilor ne-a placut enorm!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine