autor:

FLORINEL

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de zahar ars

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
Foi: 8 linguri de zahar, 8 linguri de apa minerala, 8 linguri de ulei, 1 lingurita de amoniac, Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri), , Crema: 200 g zahar, 200g margarina, 250 ml apa, 50 g faina, 15 ml rom

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza si in momentul in care se formeaza spuma se ia de pe foc pentru cateva minute. Se adauga margarina care se lasa sa se topeasca si 100 ml de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca apoi bine si faina cu apa. Dupa ce se omogenizeaza zaharul ars cu margarina trebuie sa se adauge apa cu faina si se amesteca pana se ingroasa.

Se obtine o crema moale in care se poate adauga rom.
Foile se coc pe fundul tavii. Se pune o foaie si apoi crema, in functie de cantitatea pregatita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • FLORINEL

    FLORINEL (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Se coc doar foile inainte nuy si cu crema ,dupa ce sau copt foile pe dosul tavii se pune crema si se lasa sa se moaie putin.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Daca e asa moale crema,cum se pot coace pe fundul tavii??

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri)
  • Crema: 200 g zahar
  • 200g margarina
  • 250 ml apa
  • 50 g faina
  • 15 ml rom

Raporteaza reteta

FLORINEL (Chef de cuisine)

Se coc doar foile inainte nuy si cu crema ,dupa ce sau copt foile pe dosul tavii se pune crema si se lasa sa se moaie putin.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu gem de prune