autor:

FLORINEL

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de zahar ars

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
Foi: 8 linguri de zahar, 8 linguri de apa minerala, 8 linguri de ulei, 1 lingurita de amoniac, Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri), , Crema: 200 g zahar, 200g margarina, 250 ml apa, 50 g faina, 15 ml rom

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza si in momentul in care se formeaza spuma se ia de pe foc pentru cateva minute. Se adauga margarina care se lasa sa se topeasca si 100 ml de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca apoi bine si faina cu apa. Dupa ce se omogenizeaza zaharul ars cu margarina trebuie sa se adauge apa cu faina si se amesteca pana se ingroasa.

Se obtine o crema moale in care se poate adauga rom.
Foile se coc pe fundul tavii. Se pune o foaie si apoi crema, in functie de cantitatea pregatita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • FLORINEL

    FLORINEL (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Se coc doar foile inainte nuy si cu crema ,dupa ce sau copt foile pe dosul tavii se pune crema si se lasa sa se moaie putin.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Daca e asa moale crema,cum se pot coace pe fundul tavii??

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri)
  • Crema: 200 g zahar
  • 200g margarina
  • 250 ml apa
  • 50 g faina
  • 15 ml rom

Raporteaza reteta

FLORINEL (Chef de cuisine)

Se coc doar foile inainte nuy si cu crema ,dupa ce sau copt foile pe dosul tavii se pune crema si se lasa sa se moaie putin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac