autor:

lidia new

» » Dulciuri diverse

prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
pt aluat:250 g margarina,400 g faina,100 g zahar,2 oua,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt. 1 borcan dulceata(eu folosesc de mere),100 g nuci faramitate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul se imparte apoi in trei bucati.Din doua bucati si se intinde o foaie care se pune intr-o tava intinsa ,tapetata cu faina si ulei,sau cu hartie de copt,peste foaia de aluat se pune dulceata care se intinde,apoi se presara nuca pe toata suprafata.Din a treia bucata de aluat se intinde o foaie mai subtire si se taie fasii de 2 cm latime.Acestea se aseaza pe prajitura sub forma de grilaj.Se baga in cuptorul incalzit,se coace la foc mediu circa 40 minute.Dupa ce s-a copt se taie in patrate sau cum doreste fiecare.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

18 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de coarne

Gem de coarne

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere. Se pune oala pe foc și se opăresc

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Hmmm,ce bine arata...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Mmm ce apetisanta este!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Trebuie sa fie buna.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • pt aluat:250 g margarina,400 g faina,100 g zahar,2 oua,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt. 1 borcan dulceata(eu folosesc de mere),100 g nuci faramitate

Raporteaza reteta

Retete
de lidia new
TOCANITA DE LEGUME

TOCANITA DE LEGUME

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune la calit intr-o cratita cu ulei si putina sare. Morcovul

23 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive
Tavalita cu pandispan

Tavalita cu pandispan

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat

14 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese