autor:

lidia new

» » Dulciuri diverse

prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
pt aluat:250 g margarina,400 g faina,100 g zahar,2 oua,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt. 1 borcan dulceata(eu folosesc de mere),100 g nuci faramitate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul se imparte apoi in trei bucati.Din doua bucati si se intinde o foaie care se pune intr-o tava intinsa ,tapetata cu faina si ulei,sau cu hartie de copt,peste foaia de aluat se pune dulceata care se intinde,apoi se presara nuca pe toata suprafata.Din a treia bucata de aluat se intinde o foaie mai subtire si se taie fasii de 2 cm latime.Acestea se aseaza pe prajitura sub forma de grilaj.Se baga in cuptorul incalzit,se coace la foc mediu circa 40 minute.Dupa ce s-a copt se taie in patrate sau cum doreste fiecare.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Patratele fragede cu branza

Patratele fragede cu branza

Pentru blat: framantati ingredientele pentru a iesi o coca potrivit de tare si o dati la rece pentru

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Hmmm,ce bine arata...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Mmm ce apetisanta este!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Trebuie sa fie buna.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • pt aluat:250 g margarina,400 g faina,100 g zahar,2 oua,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt. 1 borcan dulceata(eu folosesc de mere),100 g nuci faramitate

Raporteaza reteta

Retete
de lidia new
TOCANITA DE LEGUME

TOCANITA DE LEGUME

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune la calit intr-o cratita cu ulei si putina sare. Morcovul

23 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive
Tavalita cu pandispan

Tavalita cu pandispan

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat

14 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins de Caipirinha