Reteta postata pe: 29 mai 2008
Ingrediente
Blat:, 6 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 90 ml ulei, Crema 1:, 500 g branza de vaci, 200 g zahar pudra, 250 g unt, Crema 2:, 2 budinci de vanilie, 1 l Fanta, 3-4 linguri de zahar
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula. Se acopera si se da la frigider cateva ore.Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta si branza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate
7 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
NicoletaC (Chef de cuisine) , 30 august 2009
Am facut prajitura in week-end, a iesit bine, dar stratul de budinca cu Fanta era cam...fad...as fi adaugat ceva acrisor. Incerc data viitoare cu zeama de lamaie; gustul de praf de budinca era cam pronuntat.