Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba

Reteta de prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba. Prajitura cu foi de cacao cu miere si bicarbonat, umplute cu o delicioasa crema de ciocolata alba, aromata cu lamaie. Retete de prajituri cu foi. Retete de prajituri cu ciocolata alba.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 120g zahar
  • 80 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de cacao
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • o lingura coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Prajitura cu foi de cacao si ciocolata alba este delicioasa, spornica si usor de preparat.

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena.

Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. Se coc la 180 de grade C, in jur 15 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand atinge punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se incalzeste putin, amestecand continuu.

Se adauga gelatina hidratata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Apoi se adauga coaja de lamaie si se amesteca pentru omogenizare.

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema, se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba se serveste glazurata deasupra cu ciocolata alba. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise