autor:

Laura_Nechita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi de napolitana

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
1 pachet de foi napolitane, 400 gr biscuiti cacao, 200 gr nuca macinata, 300 gr zahar brut, 200 gr unt, 50 gr cacao, 400 ml lapte dulce, 3 lg rom (coniac), 50 gr nuca cocos, 100 gr migdale macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac. Rasnim rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale macinate pentru ornat la sfarsit.



Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte. Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitana, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuci si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece.



Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura fina cu foi de napolitana

Prajitura fina cu foi de napolitana

1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe

20 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Barbu , 17 noiembrie 2015

    "Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuci si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece." Fundul de lemn nu-l pui peste ultima foaie NEUNSA cu crema?

  • Fara foto

    Ionel Gina Ion , 15 februarie 2014

    o sa incerc

  • Fara foto

    , 10 ianuarie 2014

    Laura , ce minune de praji ne-ai adus ... Diana PS Lasa lumea sa vorbeasca ... stii ca erau niste versuri frumoase :d

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Buna ziua! Gasiti ingredientele si cantitatile in partea stanga a retetei. o zi buna!

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 15 noiembrie 2013

      o sa incerc

    • Fara foto

      ene gabi , 15 noiembrie 2013

      CE CANTITATI TREBUIESC FOLOSITE CA NU LE VAD.

    • Fara foto

      Corina Tanase , 13 noiembrie 2013

      mda....deci trebuie sa mergem pe intuitie...

    • Fara foto

      Laura Nechita , 13 noiembrie 2013

      o sa incerc

    • Fara foto

      Laura Nechita , 13 noiembrie 2013

      o sa incerc

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 13 noiembrie 2013

      zaharul brut e zaharul tos?

    • Fara foto

      Alexandra Sorescu , 12 noiembrie 2013

      o sa incerc

    • Fara foto

      Mariana Zegrean , 12 noiembrie 2013

      O SA INCERC MS

    • Fara foto

      Corina Tanase , 12 noiembrie 2013

      Si untul unde l-ai folosit ca apare decat in lista de ingrediente! Posteaza reteta completa !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      un deliciu...

    • Fara foto

      Mirela Potop , 11 noiembrie 2013

      MNEA, MNEA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi napolitane
  • 400 gr biscuiti cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 300 gr zahar brut
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 400 ml lapte dulce
  • 3 lg rom (coniac)
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 gr migdale macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Buna ziua! Gasiti ingredientele si cantitatile in partea stanga a retetei. o zi buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Baileys cheesecake
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania