Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013
Ingrediente
1 pachet de foi napolitane, 400 gr biscuiti cacao, 200 gr nuca macinata, 300 gr zahar brut, 200 gr unt, 50 gr cacao, 400 ml lapte dulce, 3 lg rom (coniac), 50 gr nuca cocos, 100 gr migdale macinate
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac. Rasnim rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale macinate pentru ornat la sfarsit.
Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte. Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitana, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuci si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece.
Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe
20 voturi
4 comentarii
2h
Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi
10 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
Buna ziua! Gasiti ingredientele si cantitatile in partea stanga a retetei. o zi buna!
Petruta Stanescu , 15 noiembrie 2013
o sa incerc
ene gabi , 15 noiembrie 2013
CE CANTITATI TREBUIESC FOLOSITE CA NU LE VAD.
Corina Tanase , 13 noiembrie 2013
mda....deci trebuie sa mergem pe intuitie...
Laura Nechita , 13 noiembrie 2013
o sa incerc
Laura Nechita , 13 noiembrie 2013
o sa incerc
Petruta Stanescu , 13 noiembrie 2013
zaharul brut e zaharul tos?
Alexandra Sorescu , 12 noiembrie 2013
o sa incerc
Mariana Zegrean , 12 noiembrie 2013
O SA INCERC MS
Corina Tanase , 12 noiembrie 2013
Si untul unde l-ai folosit ca apare decat in lista de ingrediente! Posteaza reteta completa !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013
un deliciu...
Mirela Potop , 11 noiembrie 2013
MNEA, MNEA