Ingrediente
pentru 4 foi subtiri, 5 linguri de ulei, 5 linguri de lapte, 250 g zahar, 3 linguri miere de albine, 1 lingura rasa de bicarbonat, 500 g faina, 2 oua, Crema, 6 linguri de gris, 1 cana de lapte, 1 cana de zahar, 250 g unt sau margarina, coaja rasa de lamaie, sucul de la o lamaie, decor, 1 ciocolata alba, 1 lingura e frisca lichida
Dificultate: Medie | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema, se adauga coaja rasa de lamaie si grisul (eu il maruntesc la rasnita de cafea), se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se trage de pe foc si se lasa 10 minute, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, adaugate cate putin (nu tot odata), pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga sucul, turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema. Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat, apoi se suprapun una peste alta, presand usor pe ultima, pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu lingura de frisca lichida, apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt. Se da de seara pana a 2 a zi, la rece, intr-o incapere rece, se pudreaza cu zahar pudra deasupra, apoi se taie in bucati patrate, potrivit de mari.