Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Ingrediente

  • 2 oua
  • sare
  • 8 linguri zahar brun
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri unt topit sau ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde (cca.30 linguri)
  • Pentru umplutura:
  • 1.5 kg mere
  • 100g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un aluat moale si usor de intins! Impartim aluatul in 4, iar fiecare bila o intindem pana obtinem o foaie de marime 28/30 cm.

Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.

Pentru umplutura:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.

Pentru ansamblare:

Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.

Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!

Cand o servim o pudram cu zahar pudra!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise