Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un aluat moale si usor de intins! Impartim aluatul in 4, iar fiecare bila o intindem pana obtinem o foaie de marime 28/30 cm.
Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.
Pentru umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.
Pentru ansamblare:
Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.
Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!
Cand o servim o pudram cu zahar pudra!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii