Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Ingrediente

  • 2 oua
  • sare
  • 8 linguri zahar brun
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri unt topit sau ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde (cca.30 linguri)
  • Pentru umplutura:
  • 1.5 kg mere
  • 100g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un aluat moale si usor de intins! Impartim aluatul in 4, iar fiecare bila o intindem pana obtinem o foaie de marime 28/30 cm.

Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.

Pentru umplutura:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.

Pentru ansamblare:

Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.

Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!

Cand o servim o pudram cu zahar pudra!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure