Ingrediente
2 oua, sare, 8 linguri zahar brun, 8 linguri lapte, 8 linguri unt topit sau ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet, faina cat cuprinde (cca.30 linguri), , Pentru umplutura:, 1.5 kg mere, 100g zahar, 1 lingurita scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.
Pentru umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.
Pentru ansamblare:
Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.
Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!
Cand o servim o pudram cu zahar pudra!