autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente :, , 1 pachet de foi pandispan, , Crema :, , 1 litru de lapte, 5 linguri rase de zahar, 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon, 250 g margarina sau unt, 4 linguri cu nuca de cocos, esenta de vanilie, 1 ciocolata alba, , Decor:, , 3 linguri de crema, 1 ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

45 voturi

Mod de preparare



Mod de preparare crema :



Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam, ca la mamaliga. Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.

Cand este gata, dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.

Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.

Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.



Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.



Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita.Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii. pentru crema se amesteca cele 4 lg.

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu cu branza proaspata

Tiramisu cu branza proaspata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste cat de cat zaharul. Dupa ce s-a batut bine crema

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Cazan , 02 mai 2015

    Daca citeai inceputul vedeai ca e recomandata pt cand ai musafiri in graba si nu mai ai timp de copt :)

  • Fara foto

    Jana Baleanu , 05 aprilie 2015

    Ionescu Mariana iese un blat de tort.... poate fi folosit cu orice crema ... feliile se insiropeaza inainte de a fi montate ...

  • Fara foto

    Florina Ilie , 05 aprilie 2015

    Aceasta crema merge f bine cu foi coapte pe dosul tavii

    • Fara foto

      Dedu Muresan , 27 martie 2015

      Cat de pline sa fie lingurile de faina de la crema? Mulțumesc!

    • Fara foto

      Condriuc Elena-Daniela , 18 martie 2015

      este super buna!!!!

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 18 martie 2015

      Jana Baleanu si fac mai multe foi din 6 oua ?

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 18 martie 2015

      Jana Baleanu multumesc mult,apreciez

    • Fara foto

      Nicoleta Lungeanu , 18 martie 2015

      Arata super bine!!!!!!!

    • Fara foto

      Danut Si Iulisca Danci , 13 martie 2015

      ARATA BINE

    • Fara foto

      Maria Fogheanu , 12 martie 2015

      ARATA F BINE O SA ANCERC SI EU NEAPARAT.

    • Fara foto

      Elena Cabiaglia , 12 martie 2015

      se pot face foile de pandispan si in casa

    • Fara foto

      Cristina Baciu , 11 martie 2015

      Abia aștept sa o incerc

    • Fara foto

      Jana Baleanu , 11 martie 2015

      poti face pandispanul in casa: 6 oua, 6 lg.zahar, 6 lg faina( albusulspuma, galbenusurile cu zaharul= crema+ faina+ albusurile amestecate usor; tava tapetata)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

45 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 pachet de foi pandispan
  • Crema :
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri rase de zahar
  • 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
  • 250 g margarina sau unt
  • 4 linguri cu nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 ciocolata alba
  • Decor:
  • 3 linguri de crema
  • 1 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Fanta