autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente :, , 1 pachet de foi pandispan, , Crema :, , 1 litru de lapte, 5 linguri rase de zahar, 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon, 250 g margarina sau unt, 4 linguri cu nuca de cocos, esenta de vanilie, 1 ciocolata alba, , Decor:, , 3 linguri de crema, 1 ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

43 voturi

Mod de preparare



Mod de preparare crema :



Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam, ca la mamaliga. Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.

Cand este gata, dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.

Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.

Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.



Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.



Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita.Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile de ciocolata

Bile de ciocolata

1. Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Cazan , 02 mai 2015

    Daca citeai inceputul vedeai ca e recomandata pt cand ai musafiri in graba si nu mai ai timp de copt :)

  • Fara foto

    Jana Baleanu , 05 aprilie 2015

    Ionescu Mariana iese un blat de tort.... poate fi folosit cu orice crema ... feliile se insiropeaza inainte de a fi montate ...

  • Fara foto

    Florina Ilie , 05 aprilie 2015

    Aceasta crema merge f bine cu foi coapte pe dosul tavii

    • Fara foto

      Dedu Muresan , 27 martie 2015

      Cat de pline sa fie lingurile de faina de la crema? Mulțumesc!

    • Fara foto

      Condriuc Elena-Daniela , 18 martie 2015

      este super buna!!!!

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 18 martie 2015

      Jana Baleanu si fac mai multe foi din 6 oua ?

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 18 martie 2015

      Jana Baleanu multumesc mult,apreciez

    • Fara foto

      Nicoleta Lungeanu , 18 martie 2015

      Arata super bine!!!!!!!

    • Fara foto

      Danut Si Iulisca Danci , 13 martie 2015

      ARATA BINE

    • Fara foto

      Maria Fogheanu , 12 martie 2015

      ARATA F BINE O SA ANCERC SI EU NEAPARAT.

    • Fara foto

      Elena Cabiaglia , 12 martie 2015

      se pot face foile de pandispan si in casa

    • Fara foto

      Cristina Baciu , 11 martie 2015

      Abia aștept sa o incerc

    • Fara foto

      Jana Baleanu , 11 martie 2015

      poti face pandispanul in casa: 6 oua, 6 lg.zahar, 6 lg faina( albusulspuma, galbenusurile cu zaharul= crema+ faina+ albusurile amestecate usor; tava tapetata)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

43 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 pachet de foi pandispan
  • Crema :
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri rase de zahar
  • 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
  • 250 g margarina sau unt
  • 4 linguri cu nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 ciocolata alba
  • Decor:
  • 3 linguri de crema
  • 1 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu scortisoara si rodie