Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 pachet de foi pandispan
  • Crema :
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri rase de zahar
  • 4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
  • 250 g margarina sau unt
  • 4 linguri cu nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 ciocolata alba
  • Decor:
  • 3 linguri de crema
  • 1 ciocolata neagra

Mod de preparare

Mod de preparare crema :

Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam, ca la mamaliga. Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.

Cand este gata, dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.

Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.

Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.

Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.

Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita.Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura