autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi si crema de cacao

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
Coca, 500 g faina, 200 g zahar, 150 g unt sau margarina la temperatura camerei, 4 galbenusuri, 1 lingurita praf de copt, 3-4 linguri de lapte caldut, Crema, 100 g unt sau margarina, 150 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 100 ml lapte, 1 lingura rom, 2-3 linguri gem, Glazura, 4 albusuri, 200 g zahar, 25 g ciocolata rasa pentru decor

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas margarina cu faina (sau in robotul de bucatarie) se adauga zaharul se amesteca. Se pun galbenusurile apoi laptele caldut si se framanta pana cand coca capata consistenta dorita si nu se lipeste de maini. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu, 175°C.Se imparte coca in 3 parti egale din care se vor face 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc pe fundul tavii, pe hartie de copt. Durata aproximativa este de 7-10 minute pentru fiecare foaie.O foaie se rupe in bucatele mici si se inmoaie in lapte . Zaharul se freaca cu margarina, cacaoa si romul. Foaia inmuiata se adauga si se amesteca pana se uniformizeaza si devine cremoasa.In tava in care se va monta prajitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema si ultima foaie.Se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul in ploaie amestecand continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecand sa nu se lipeasca de fund pana se intareste si capata consistenta unei bezele.Se pune peste prajitura bezeaua si se rade ciocolata. Se da la rece si se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Sarah

Prajitura Sarah

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca si o crfema. Faina se amesteca cu praful

0 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Coca
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri de lapte caldut
  • Crema
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura rom
  • 2-3 linguri gem
  • Glazura
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Minieclere cu crema de vanilie