Se amesteca intr-un vas margarina cu faina (sau in robotul de bucatarie) se adauga zaharul se amesteca. Se pun galbenusurile apoi laptele caldut si se framanta pana cand coca capata consistenta dorita si nu se lipeste de maini. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu, 175°C.Se imparte coca in 3 parti egale din care se vor face 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc pe fundul tavii, pe hartie de copt. Durata aproximativa este de 7-10 minute pentru fiecare foaie.O foaie se rupe in bucatele mici si se inmoaie in lapte . Zaharul se freaca cu margarina, cacaoa si romul. Foaia inmuiata se adauga si se amesteca pana se uniformizeaza si devine cremoasa.In tava in care se va monta prajitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema si ultima foaie.Se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul in ploaie amestecand continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecand sa nu se lipeasca de fund pana se intareste si capata consistenta unei bezele.Se pune peste prajitura bezeaua si se rade ciocolata. Se da la rece si se taie a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii