autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura cu foi si crema de portocale

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
pt foi, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar brut, 2 linguri cacao neagra, 1 praf sare, 1/2 lingurita bicarbonat sodiu, aprox 500 gr faina, pt crema, 600 ml lapte dulce, 3 galbenusuri, 5 linguri zahar brut, 2 portocale, 3 linguri gris, 150 gr unt, pt ornat, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Lasam ingredientele la temperatura camerei.
Pregatim aluatul pentru foi.
Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul.
Cacaoa o amestecam cu faina. Peste ingredientele umede adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Daca e cazul,mai adaugati un pic de faina, desi tinut la frigider aluatul capata consistenta ideala.
Dupa ce am terminat de facut aluatul, ambalam in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.
Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul, il impartim in 4 portii egale, din care intindem 4 foi dreptunghiulare. Intepam fiecare foaie cu o furculita, inainte de a o baga la copt.
Lasam foile la racit dupa ce s-au copt.
Intr-un castron, mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam restul de lapte si punem pe foc la fiert. Adaugam cele 3 linguri de gris si lasam sa fiarba pana capata consistenta crema. Intre timp, spalam bine portocalele. Radem coaja si stoarcem sucul.
Luam de pe foc crema si adaugam sucul si coaja de portocale. Lasam la racit.
Untul moale il mixam adaugam treptat din crema de gris pana o incorporam pe toata.
Alternam foile cu crema, incheiem cu ultima foaie peste care presaram un strat generos de nuca de cocos. Asezam o hartie de copt peste prajitura, punem o greutate peste ea si o dam la rece. Trebuie lasata cel putin o zi la fragezit.
Ornam cu bombonele colorate sau cu ce doreste fiecare.
Este extrem de buna si aromata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • dantes (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2017

    Delicioasa!

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 01 februarie 2015

    Ce-mi place prajitura asta!

  • Antoanela Melhem , 13 ianuarie 2015

    yummy

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

19 voturi

Ingrediente

  • pt foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • aprox 500 gr faina
  • pt crema
  • 600 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 portocale
  • 3 linguri gris
  • 150 gr unt
  • pt ornat
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

dantes (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose de Paste