autor:

iulix

» » Prajituri

Prajitura cu frisca si struguri

Autor: iulix (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulix (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 10 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar tos, 3 pliculete de zahar vanilinat, 1 lingurita de praf de copt, , Pentru crema:, 2 plicuri crema de vanilie, 500 ml lapte rece, 4 linguri zahar pudra, , Pentru sirop:, 200 ml apa, 4 linguri de zahar tos, , Pentru decor:, 200 ml frisca, struguri albi si negri, ciocolata neagra rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri(pentru a creste mai bine blatul e de preferat ca ouale sa fie la temperatura camerei) si se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce nu mai cade spuma de pe mixer se adauga zaharul tos si cel vanilinat. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, dupa care se incorporeaza si faina amesteca cu praful de copt in ploaie si se amesteca de sus in jos ca sa nu se formeze cocoloase.
Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul dinainte incins 25 minute.
Sfat: nu se umbla la cuptor timp de 20 minute pentru a nu se lasa compozitia; se verifica daca e coapta cu ajutorul unei scobitori. Daca nu ramane nimic pe aceasta, blatul este copt.
Blatul se scoate din cuptor si se la sa se raceasca, intre timp se pregateste crema de vanilie, amestecand praful celor 2 plicuri cu laptele de la frigider si cu zaharul pudra mixandu-se pana rezulta o crema groasa.
Dupa aceea se va bate si frisca(pentru a iesi mai spornica se poate adauga si putin lapte), dupa care se da la rece.
Blatul racit se taie pe jumatate, iar primul strat se insiropeaza, dupa care se adauga jumatate din crema de vanilie, la final asezandu-se si strugurii.
Peste se pune cel de-al doilea strat, se insiropeaza si el, se adauga restul de crema si frisca de la frigider.
La sfarsit se orneaza din nou cu struguri si se rade ciocolata neagra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar tos
  • 3 pliculete de zahar vanilinat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar tos
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
  • struguri albi si negri
  • ciocolata neagra rasa

Raporteaza reteta

Retete
de iulix
Tort cu frisca si ananas

Tort cu frisca si ananas

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Salata de castraveti cu branza

Salata de castraveti cu branza

Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie rondele. Apoi se da pe razatoarea mica branza.

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
tarta cu piersici