Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

Ingrediente

  • * 7-8 pere
  • * 3 piersici
  • * 10-12 prune
  • * 1 ou intreg
  • * 3 albusuri
  • * 1 pachet unt (200 g)
  • * 2 plicuri zahar vanilat
  • * 120 g zahar
  • * 6 linguri zahar pudra
  • * 220 g faina
  • * 1 praf de sare
  • * 2-3 lingurite esenta de rom
  • * 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • * 1 praf de scortisoara

Mod de preparare

O prajitura interesanta din fructe de toamna, foarte aromata.

Cerneti faina intr-un bol, adaugati 100 g unt, coaja rasa de lamaie, 1 ou intreg, un plic zahar vanilat, un praf de sare si 5o g zahar. Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul si dati-l la frigider pentru 30 minute.

Intre timp, curatati perele de coaja si casuta cu samburi, piersicile de coaja si sambure iar prunele se taie in doua si se scot samburi. Taiati in felii de 3-4 mm grosime perele si piersicile iar prunele rondele sau felii. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava nu prea mare sau o forma rotunda, de 22-25 cm diametru, de blat sau de tarta. Imbracati forma in aluat. ridicandu-l putin si la margini, apoi intepati-l din loc in loc cu furculita.

Puneti restul de unt la topit, intr-o craticioara sau tigaie antiaderenta, adaugati fructele, esenta de rom, zaharul ramas, scortisoara si lasati-le la foc mic 10-12 minute sa se inmoaie. Scoateti apoi fructele din siropul pe care il lasa si asezati-le peste aluat, alcatuind diferite modele, dupa inspiratia dumneavoastra.

Pastrati cateva fructe pentru decor. Dati prajitura la cuptorul preincalzit, la foc mic, 15 minute, timp in care preparati bezeaua din albusuri batute tare cu un praf de sare si zaharul pudra. Daca nu se intareste bine bezeaua, puteti adauga si un plic de praf de frisca. Scoateti prajitura din cuptor, intindeti deasupra bezeaua, decorati cu putin sirop ramas de la caramelizarea fructelor si cu bucatile de fructe ramase. Dati din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute si este gata.

Prajitura nu se rastoarna, se lasa la racit si se taie direct in tava. Am preparat-o de ziua mea si a disparut imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise