Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

Reteta de prajitura cu fructe si crema de mascarpone. Prajitura cu fructe si crema de mascarpone reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu fructe si crema. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri cu mascarpone. Retete de prajituri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 5 oua x2
  • 5 linguri zahar x2
  • 4 linguri faina x2
  • 1 lingura cacao x2
  • 2 linguri praf ciocolata CREME OLE de la dr Oetker(sau budinca de ciocolata) x2
  • 1 praf de sare x2
  • 1 plic praf de copt x2
  • 1 plic zahar vanilat x2
  • Crema:
  • 1 conserva mare compot de cocktail de fructe 820 gr
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba ( a cate 10 g)
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de caise
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de oua (se poate si fara)
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu fructe si crema de mascarpone este una dintre preferatele noastre. O fac mai ales de sarbatori, este delicioasa, spornica si foarte usor de facut.

Va trebui sa coacem doua blaturi, asa cum reiese si din cantitatile date (x 2).

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaua, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si incorporam delicat.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt (25x 35 cm), turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cam 12-15 minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca. La fel procedeam si cu al doilea blat.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam branza mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul, gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste mascarpone, mixand putin. Punem fructele si amestecam usor.

Montare prajitura cu fructe si crema de mascarpone.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida si lichiorul de oua, apoi adaugam untul si omogenizam pana se topeste tot untul. Turnam peste blat si nivelam cu cutitul. Lasam la racit cateva ore, apoi decoram dupa imaginatie.

Incercati si voi reteta de prajitura cu fructe si crema de mascarpone, este net superioara celor din cofetarie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise