Blatul:
Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat ouale si faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi.Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma rotunda.Coci la foc moderat timp de 20-30 min.
Umplutura:
Pui la inmuiat 10 g gelatina in 50 ml lapte rece.Scurgi ananasul in strecuratoare.Prepari budinca urmand instructiunile de pe plic,cu laptele ramas si zaharul.Stingi focul si incorporezi in budinca gelatina dizolvata la bain-marie.In 100 ml zeama de compot inmoi gelatina ramasa,iar dupa 10 minute o dizolvi pe baie de aburi.Blatul in pui intr-o forma rotunda mai mare cu 1-2 cm decat cea in care l-ai copt ,apoi torni crema de vanilie peste blat,o lasi sa se raceasca ,asezi rondele de ananas si fructele de sezon si le acoperi cu gelatina calduta.Se da la rece pentru o ora.Se serveste cu frisca batuta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii