Blatul:
Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat ouale si faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi.Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma rotunda.Coci la foc moderat timp de 20-30 min.
Umplutura:
Pui la inmuiat 10 g gelatina in 50 ml lapte rece.Scurgi ananasul in strecuratoare.Prepari budinca urmand instructiunile de pe plic,cu laptele ramas si zaharul.Stingi focul si incorporezi in budinca gelatina dizolvata la bain-marie.In 100 ml zeama de compot inmoi gelatina ramasa,iar dupa 10 minute o dizolvi pe baie de aburi.Blatul in pui intr-o forma rotunda mai mare cu 1-2 cm decat cea in care l-ai copt ,apoi torni crema de vanilie peste blat,o lasi sa se raceasca ,asezi rondele de ananas si fructele de sezon si le acoperi cu gelatina calduta.Se da la rece pentru o ora.Se serveste cu frisca batuta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii