Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 170 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura amaretto
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1/2 cana de cafea preparata
  • 3 linguri amaretto

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile le mixam zaharul.

Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.

Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.

Crema:

Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea.

Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine.

Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma.

Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam.

Cele doua creme le amestecam.

Peste cafeaua pregatita punem amaretto.

Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam.

Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam.

O dam la rece pentru 2 ore.

Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise