Prajitura cu gem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • gem de gutui sau de care preferati

Mod de preparare

Pentru ca am avut sansa sa ma numar printre fericitii castigatori ai concursului ” Vanatoarea de savoare ” ,astazi am pregatit in una din minunatele tavi Delimano o prajitura rapida si delicioasa cu gem de gutui. Cele 5 tavi sunt perfecte pentru copt, congelare si pastrarea alimentelor.

Multumesc mult Gustos.ro pentru premiu!

1. Mixati foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit.

2. Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

3. Intr-o tava (daca nu aveti de silicon, o tapetati cu hartie pentru copt si ongeti cu putin unt/ulei) puneti jumatate din compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr., timp de 10 minute.

4. Scoateti tava, puneti uniform gemul ( strat de ~ 1 cm) , apoi turnati restul de compozitie si dati din nou la cuptor ~ 20 de minute.

5. Pudrati cu zahar pudra si o taiati numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure