autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem de caise si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt, 300 g zahar, 5 oua, 80 ml apa minerala, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sare, ***, 1 borcan gem de caise, 150 nuca taiata grosier

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C.

Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pana cand se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua.

Adaugam apoi 4 galbenusuri si mixam pina se omogenizeaza , iar la sfarsit adaugam oul intreg si mixam din nou.

Apoi treptat punem faina cernuta si apa minerala pina obtinem un aluat mai gros putin ca si cel de chec.

Acoperim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam compozitia blatului, apoi o nivelam cu o spatula.

Dam tava la cuptor sa se coaca blatul, aproximativ 25 de minute( reducem focul la 160 de grade ), dupa care scoatem tava si ungem blatul fierbinte cu gemul de caise .

Cele 4 albusuri ramase - eu am mai avut inca 4 in plus - le mixam bine cu un praf de sare si cand spuma este tare adaugam zaharul ramas, tot o data si mixam iar pina se intareste bezeaua.

Peste gem punem bezeaua, o nivelam cu o spatula si presaram nuca taiata.

Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute pina se intareste si se coloreaza putin bezeaua.

Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ( daca cei ce asista au rabare), apoi o portionam si o putem servi.

Este o prajitura usoara ,de facut, se face rapid si este foarte gustoasa, pentru o duminica racoroasa, cum este acum....

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune treptat uleiul, iaurtul sau laptele,praful de copt stins cu

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 80 ml apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • ***
  • 1 borcan gem de caise
  • 150 nuca taiata grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura Felie de lapte Prajitura Felie de lapte

Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac