autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem de caise si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt, 300 g zahar, 5 oua, 80 ml apa minerala, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sare, ***, 1 borcan gem de caise, 150 nuca taiata grosier

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C.

Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pana cand se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua.

Adaugam apoi 4 galbenusuri si mixam pina se omogenizeaza , iar la sfarsit adaugam oul intreg si mixam din nou.

Apoi treptat punem faina cernuta si apa minerala pina obtinem un aluat mai gros putin ca si cel de chec.

Acoperim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam compozitia blatului, apoi o nivelam cu o spatula.

Dam tava la cuptor sa se coaca blatul, aproximativ 25 de minute( reducem focul la 160 de grade ), dupa care scoatem tava si ungem blatul fierbinte cu gemul de caise .

Cele 4 albusuri ramase - eu am mai avut inca 4 in plus - le mixam bine cu un praf de sare si cand spuma este tare adaugam zaharul ramas, tot o data si mixam iar pina se intareste bezeaua.

Peste gem punem bezeaua, o nivelam cu o spatula si presaram nuca taiata.

Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute pina se intareste si se coloreaza putin bezeaua.

Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ( daca cei ce asista au rabare), apoi o portionam si o putem servi.

Este o prajitura usoara ,de facut, se face rapid si este foarte gustoasa, pentru o duminica racoroasa, cum este acum....

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
SALATA  DE FRUCTE  CU CARAMEL

SALATA DE FRUCTE CU CARAMEL

Zaharul l-am pus intr-o cratita pentru a se forma caramelul.Cand este gata caramelul ,introduc feliile

11 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 80 ml apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • ***
  • 1 borcan gem de caise
  • 150 nuca taiata grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Alba ca zapada