autor:

lilisor lilisor

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu gem [de post]

Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
~ 1/2 cana cu ulei, ~ 1/2 cana cu zahar, ~ 2 cani cu apa, ~ 3 cani cu faina, ~ 3 linguri cu cacao, ~ 1 lingurita cu bicarbonat stins, ~ 1 praf de copt, ~ 2 plicuri cu zahar vanilat, ~ esenta de rom, ~ gem de prune [un borcan mic], ~ miere, ~ nuca de cocos [serbet de lamaie]

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

24 voturi

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele, mai putin gemul, pana se formeaza o compozitie omogena .

Adauga gemul si amesteca incet cu o paleta de lemn [lingura] pana se incorporeaza gemul foarte bine . Tapeteaza o tava cu foaie de copt, daca nu ai se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu fina.



Sfat: [cum scrie in reteta] cat este fierbinte prajitura, intinde deasupra, cu o spatula, serbet de lamaie. Eu nu am avut serbet, asa ca am intins miere si peste ea am pus nuca de cocos.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem [de post]" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Multumesc pentru reteta , aveam nevoie pentru un regim fara lactate si oua , numai ca eu din gresala , am pus numai doua cani pline cu faina ,iar in compozitie , am mai adaugat si 4 linguri cu dulceata de coaja de portocala si 50 gr. stafide aurii,iar apa ,am pus apa minerala .Am avt emotii ca nu va fi buna , dar dupa cum se vede , e super buna si pufoasa . Si apoi se pregateste foarte usor ,dar acest lucru se datoreaza doamnei care a postat reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O reteta minunata pentru post ! Si eu fac asa ceva....

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Se adauga si bicarbonat si praf de copt????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

24 voturi

Ingrediente

  • ~ 1/2 cana cu ulei
  • ~ 1/2 cana cu zahar
  • ~ 2 cani cu apa
  • ~ 3 cani cu faina
  • ~ 3 linguri cu cacao
  • ~ 1 lingurita cu bicarbonat stins
  • ~ 1 praf de copt
  • ~ 2 plicuri cu zahar vanilat
  • ~ esenta de rom
  • ~ gem de prune [un borcan mic]
  • ~ miere
  • ~ nuca de cocos [serbet de lamaie]

Raporteaza reteta

Retete
de lilisor lilisor
pui pe sticla

pui pe sticla

Se decongeleaza si se spala foarte bine puiul,se spala o sticla de bere se umple cu apa calduta,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Cornelia (Chef de cuisine)

Multumesc pentru reteta , aveam nevoie pentru un regim fara lactate si oua , numai ca eu din gresala , am pus numai doua cani pline cu faina ,iar in compozitie , am mai adaugat si 4 linguri cu dulceata de coaja de portocala si 50 gr. stafide aurii,iar apa ,am pus apa minerala .Am avt emotii ca nu va fi buna , dar dupa cum se vede , e super buna si pufoasa . Si apoi se pregateste foarte usor ,dar acest lucru se datoreaza doamnei care a postat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Coconut macarons