autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Prajitura cu jeleu de piersici

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2015

Ingrediente
Pt blat:, 125 gr faina (+,- 50 gr), 30 gr cacao, 150 gr zahar, 1 ou, 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonate, 50 ml ulei, 100 ml iaurt Pilos, 75 ml cafea, Pt jeleu:, 720 ml compot piersici, 10 gr gelatina (6 foi), Pt crema:, 200 ml frisca, 250 gr mascarpone, Pt décor, ciocolata neagra, fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt, si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede( oul, iaurtul, uleiul,cafeaua) .

Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine . Daca vi se pare ca e prea moale compozitia ( in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina ), mai adaugati faina . Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe).

Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel .

Cand blatul este copt si racit, turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema . Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu foi cu bulion

Prajitura cu foi cu bulion

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul,

40 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 125 gr faina (+,- 50 gr)
  • 30 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate
  • 50 ml ulei
  • 100 ml iaurt Pilos
  • 75 ml cafea
  • Pt jeleu:
  • 720 ml compot piersici
  • 10 gr gelatina (6 foi)
  • Pt crema:
  • 200 ml frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pt décor
  • ciocolata neagra
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de dovleac