Prajitura cu jeleu de piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de piersici

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 125 gr faina (+,- 50 gr)
  • 30 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate
  • 50 ml ulei
  • 100 ml iaurt Pilos
  • 75 ml cafea
  • Pt jeleu:
  • 720 ml compot piersici
  • 10 gr gelatina (6 foi)
  • Pt crema:
  • 200 ml frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pt décor
  • ciocolata neagra
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt, si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede( oul, iaurtul, uleiul,cafeaua) .

Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine . Daca vi se pare ca e prea moale compozitia ( in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina ), mai adaugati faina . Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe).

Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel .

Cand blatul este copt si racit, turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema . Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise