Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul praful de copt, faina, si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina (recomand o tava mai inalta, eventual cu perete detasabil), apoi deasupra se adauga cubulete mici de rahat.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc mic pentru aproximativ 30 minute. (se testeaza cu o scobitoare de lemn)
Intr-o cratita se pune la fiert 500 ml apa, cand incepe sa clocoteasca se stinge focul, apoi se adauga praful de jeleu si se amesteca pana la dizolvare completa, si se lasa la racit.
Dupa ce sa racit blatul aflat in tava, se decoreaza cu felii subtiri de portocale, iar cand jeleul incepe sa se inchege, se toarna peste, cu ajutorul unei linguri.
Se lasa la frigider cateva ore, pentru a se intari bine jeleul (eu am lasat-o peste noapte la rece), apoi se indeparteaza peretele tavii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii