autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu jeleu si rahat

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Ingrediente
300 gr faina de grau 000, 4 oua, 100 ml ulei, 1 lingura margarina, 100 gr zahar, 40 gr zahar vanilat, 50 gr iaurt, 100 gr rahat multicolor, o portocala, praf de copt, un plic praf de jeleu de portocale (de la lidl)

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul praful de copt, faina, si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina (recomand o tava mai inalta, eventual cu perete detasabil), apoi deasupra se adauga cubulete mici de rahat.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc mic pentru aproximativ 30 minute. (se testeaza cu o scobitoare de lemn)

Intr-o cratita se pune la fiert 500 ml apa, cand incepe sa clocoteasca se stinge focul, apoi se adauga praful de jeleu si se amesteca pana la dizolvare completa, si se lasa la racit.

Dupa ce sa racit blatul aflat in tava, se decoreaza cu felii subtiri de portocale, iar cand jeleul incepe sa se inchege, se toarna peste, cu ajutorul unei linguri.

Se lasa la frigider cateva ore, pentru a se intari bine jeleul (eu am lasat-o peste noapte la rece), apoi se indeparteaza peretele tavii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
placinte cu branza poale'n brau

placinte cu branza poale'n brau

Aluatul In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile,

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h

1 vot

Ingrediente

  • 300 gr faina de grau 000
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 100 gr zahar
  • 40 gr zahar vanilat
  • 50 gr iaurt
  • 100 gr rahat multicolor
  • o portocala
  • praf de copt
  • un plic praf de jeleu de portocale (de la lidl)

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foi cu mere si crema de vanilie