autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu jeleu si rahat

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Ingrediente
300 gr faina de grau 000, 4 oua, 100 ml ulei, 1 lingura margarina, 100 gr zahar, 40 gr zahar vanilat, 50 gr iaurt, 100 gr rahat multicolor, o portocala, praf de copt, un plic praf de jeleu de portocale (de la lidl)

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul praful de copt, faina, si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina (recomand o tava mai inalta, eventual cu perete detasabil), apoi deasupra se adauga cubulete mici de rahat.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc mic pentru aproximativ 30 minute. (se testeaza cu o scobitoare de lemn)

Intr-o cratita se pune la fiert 500 ml apa, cand incepe sa clocoteasca se stinge focul, apoi se adauga praful de jeleu si se amesteca pana la dizolvare completa, si se lasa la racit.

Dupa ce sa racit blatul aflat in tava, se decoreaza cu felii subtiri de portocale, iar cand jeleul incepe sa se inchege, se toarna peste, cu ajutorul unei linguri.

Se lasa la frigider cateva ore, pentru a se intari bine jeleul (eu am lasat-o peste noapte la rece), apoi se indeparteaza peretele tavii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele

1 vot    2 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura Stefania

Prajitura Stefania

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h

1 vot

Ingrediente

  • 300 gr faina de grau 000
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 100 gr zahar
  • 40 gr zahar vanilat
  • 50 gr iaurt
  • 100 gr rahat multicolor
  • o portocala
  • praf de copt
  • un plic praf de jeleu de portocale (de la lidl)

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Desert rustic -MALAI DULCE