Prajitura cu lamaie si mac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu lamaie si mac

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 ou
  • 40 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 gr smantana mai lichida
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri lichior de pere
  • 25 gr mac
  • Decor
  • 50 gr ciocolata alba
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Untul la temperatura caemerei il mixam bine cu zaharul, adaugam si oul si mixam pana este complet incorporat.

Lamaia o spalam bine cu buretele de sarma si apa calda. Luam jumatate de lamaie, razuim coaja apoi ii stoarcem si sucul.

Separat amestecam faina cu sarea, macul si praful de copt. Incorporam usor in amestecul de unt si oua alternativ faina si smantana. Nu mixam mai mult decat trebuie. La final adaugam cosaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si lichiorul de pere apoi omogenizam.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Turnam compozitia intr-o forma mica de prajitura, sau in mai multe forme de briose. Eu am folosit o forma mica de inimioara si doua forme de silicon de briose.

Coacem prajitura timp de aproximativ 45-50 de minute. O scoatem din cuptor si-o lasam sa se raceasca in tava.

Cand este rece turnam peste ea glazura - ciocolata topita la foc mic impreuna cu smantana - si presaram putin mac deasupra.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise