autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu ludaie (dovleac)

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, , 2 oua, , 8 linguri de zahar, , 12 linguri ulei, , o jumatate de lingura de bicarbonat, , 12 linguri lapte, , 30 linguri faina aproximativ, , un praf de sare, , , , Pentru umplutura:, , 800g/1 kg de ludaie coapta (cat de groasa vrei sa fie), , 1-2 lg scortisoara, , 10 linguri zahar, , 3 plicuri zahar vanilat, , coaja de la o lamaie, , stafide, , 50 ml apa, , esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la lamaie sau nu); se bat bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine.

Ludaia se pregateste astfel:

Dupa ce s-a copt la cuptor, se curata si se face cu robotul de bucatarie sau cu o furculita o faceti marunta. Apoi adaugati peste ea zahar, esenta de rom si restul ingredientelor si le amestecati.



Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foaie si se pune in tava cu hartia de copt. Se pune ludaia. Se inteapa cu furculita. Se introduce in cuptorul incalzit aproximativ 5 minute. Se lasa la copt 25 de minute.

Se lasa la racit si apoi se presara deasupra zahar praf cu zahar vanilat sau schovit (asa am facut eu ultima data).



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ludaie (dovleac)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dovleac(ludaie)

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de smantana

Prajitura cu crema de smantana

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt

15 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Super bun!!!ne place mult :)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

    Imi place mult placinta cu dovleac. A ta arata foarte bine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • o jumatate de lingura de bicarbonat
  • 12 linguri lapte
  • 30 linguri faina aproximativ
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800g/1 kg de ludaie coapta (cat de groasa vrei sa fie)
  • 1-2 lg scortisoara
  • 10 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • stafide
  • 50 ml apa
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Super bun!!!ne place mult :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea