Prajitura cu mac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 g zahar din care 200 g o sa folosim pt.blat si 100 g pt crema
  • 100 g mac
  • 100 g cocos
  • 8 linguri de faina din care 5 linguri pt blat si 3 pt.crema
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacaua

Mod de preparare

Mai intai am batut albusurile cu mixerul, la inceput la viteza mica iar dupa un minut am crescut viteza, iar dupa inca 1 minut am adaugat 200 g de zahar continuand sa mixez pana cand spuma s-a intarit.

Peste spuma de albusuri am turnat 5 linguri de faina si am amestecat prin rasturnare, de sus in jos. Apoi am pus macul si cocosul, cacaua si am amestecat din nou.

Am turnat tot amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate pune si in hartie de copt) si am lasat-o la cuptor pana cand a trecut testul scobitorii.

Am lasat blatul sa se raceasca si am facut crema. Intr-o cratita mica am amestecat galbenusurile cu 100 g zahar si o jumatate de esenta de vanilie, dupa care am turnat laptele.

Am presarat 3 linguri de faina si am amestecat continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Am asezat apoi cratita pe baie de abur amestecand continuu, pana cand crema s-a ingrosat.

Pana cand crema de oua s-a racit, am frecat unutul cu mixerul ca sa devina spumos. Am pus apoi cate putin din crema de oua in untul frecat, amestecand cu mixerul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.

Taiem blatul in 2, si am inpartit crema in doua parti

o parte in mijloc o parte deasupra si dupa aia un strat generos de ciocolata razuita

Eu am folosit o forma rotunda dar se pote folosi si patrata ,sper sa va placa

Pofta Buna !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise