Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina, cind s-a topit punem zaharul, smintina si ouale amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul. Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere. Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire, in amestecul de faina cu mac. Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins. Pina prinde crusta deasupra, pregatim miezul de nuca. Intr-un ibric punem 100 gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama d lamiie, lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca. Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el. Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala, curatind-o si taind-o on felii subtiri. Cind prajitura a prins crusta, o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt. Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca. Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula, pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii