autor:

frunza janet

» » Prajituri

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
-300gr faina, -200gr zahar, -2 oua, -4 linguri de smintina, -150 gr margarina unirea, -50 gr mac, -2 lingurite de praf de copt, -zeama de la o lamiie, -100 gr miez de nuca

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare


Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina, cind s-a topit punem zaharul, smintina si ouale amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul. Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere. Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire, in amestecul de faina cu mac. Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins. Pina prinde crusta deasupra, pregatim miezul de nuca. Intr-un ibric punem 100 gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama d lamiie, lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca. Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el. Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala, curatind-o si taind-o on felii subtiri. Cind prajitura a prins crusta, o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt. Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca. Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula, pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare. Se

14 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    FELICITARI!! No coment

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • -300gr faina
  • -200gr zahar
  • -2 oua
  • -4 linguri de smintina
  • -150 gr margarina unirea
  • -50 gr mac
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -zeama de la o lamiie
  • -100 gr miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

26 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

FELICITARI!! No coment

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu