Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos se adauga galbenusurile pe rand frecand in continuare, se aduaga praful de copt dizolvat in putin suc de lamaie, coaja de lamaie si faina, se amesteca bine toate si din compozitia rezultata se opreste o bucata de aluat de marimea unui mar( se pune in frigider) .Restul de compozitie se amesteca cu macul fiert si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava unsa si infainata si se aseaza fructele cu partea bombata in jos, deasupra se rade aluatul pastrat in figider la care se mai adauga putina faina sa fie mai ferm. Se introduce in cuptorul incins bine si se coace 40 minute.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii