Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.
Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem,se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei,la final adaugand si nuca maruntita fin.Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil ,tapetata cu hartie pentru copt,cca 20-25 minute la foc domol.Se scoate blatul din tava ,se indeparteaza hartia pentru copt ,se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat,pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt,prima parte de blat.Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire.Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat,presam usor si deasupra intindem cu o spatula,uniform,crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal,de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu,turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc.Adaugam oul batut spuma,amestecand continuu si repede ,pana obtinem un amestec omogen,cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii,se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii