Ingrediente
Pt. blat:, 2 cani de faina, 1 cana zahar, 200 g margarina sau unt, 1 ou, sare, lapte, smantana, 15 g drojdie, Pt. umplutura cu mere:, 1 kg jumate de mere, 5 linguri de zahar, 1 para mare, , pt. decor:, 50 g migdale feliute, 1 ou
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Intre timp razuim merele, le stoarcem, amestecam cu zahar.
Aluatul il impartim in doua parti. O parte o intindem cu sucitorul si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste merele razuite, taiem o para feliute cat mai subtiri si punem peste mere (se poate si fara. Cealalta parte a aluatului o sucim si taiem felii din care facem un grilaj peste mere. Ungem prajitura deasupra cu un ou batut cu o lingura de zahar si presaram migdale.
Punem la cuptor cam 35 de minute la foc mediu.