Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar si framantam adaugand putina smantana, daca e necesar mai adaugam faina. Lasam putin sa dospeasca.
Intre timp razuim merele, le stoarcem, amestecam cu zahar.
Aluatul il impartim in doua parti. O parte o intindem cu sucitorul si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste merele razuite, taiem o para feliute cat mai subtiri si punem peste mere (se poate si fara. Cealalta parte a aluatului o sucim si taiem felii din care facem un grilaj peste mere. Ungem prajitura deasupra cu un ou batut cu o lingura de zahar si presaram migdale.
Punem la cuptor cam 35 de minute la foc mediu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii