autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere,biscuiti si budinca (fara coacere)

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2015

Ingrediente
1,8-2 kg mere, 350 g biscuiti populari (40 bucati), 350 g zahar, 4 plicuri budinca de vanilie, 650 ml apa, 150 g stafide, o sticluta esenta de rom, 1/2 lingurita scortisoara, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

156 voturi

Mod de preparare

Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.

Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere.

Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,biscuiti si budinca (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Untul se taie cubulete mici si impreuna cu celelelate ingrediente, mai putin ciocolata si marsmallow,

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta crumble cu visine si mac

Tarta crumble cu visine si mac

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 19 august 2016

    Cu praful de budinca nu sunt deacord.chimicalele sunt la putere.

  • Fara foto

    Eliana , 05 mai 2016

    as dori sa stiu ce cantitate contine un plic de budinca, si daca se poate folosi lapte in loc de apa pentru prepararea acesteia?

  • AlinaS.

    AlinaS. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2016

    Am facut aceasta prajitura si vreau sa va spun ca este foarte buna. Merita s-o incercati!

    • Fara foto

      Anamaria Koti Micinic , 21 noiembrie 2015

      Prajitura cu mere, biscuiti si budinca e f.b., se prepara repede si usor. O recomand . Anamaria

    • Fara foto

      Sorina Calin , 28 august 2015

      cred ca e delcioasa! maine ma apuc de treaba!

    • gicuta

      gicuta (Chef de cuisine) , 24 august 2015

      Multumesc mult,Elena!

    • Fara foto

      Constantin Elena , 23 august 2015

      Nota 10 pentru prezentare(fotografii)

    • Fara foto

      Constantin Elena , 23 august 2015

      Eu as renunta la zahar!Ca indulcitor as folosi 3-4 linguri sirop de fructe(siropul de la gem sau dulceata ramas in borcan).Pare interesanta.Cred ca o voi incerca.Merg si biscuitii fitness sant parfumati si mai moi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

156 voturi

Ingrediente

  • 1,8-2 kg mere
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • o sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Cristina

Cu praful de budinca nu sunt deacord.chimicalele sunt la putere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu foi de napolitane