autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
Pentru merele caramelizate:, 600 gr mere, 3 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita unt, Pentru blat:, 4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri ulei, 5 linguri lapte, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, vanilie, un praf de sare, Pentru crema:, 250 gr mascarpone, 200 ml frisca lichida, coaja rasa de lamaie, 1 lingura zahar pudra, 2 lingurite vanilie, In plus:, 1 pachet mic de piscoturi, zeama de compot de caise, 1 lingura cacao, miez de nuca, fructe pentru decor (astea le puneti in functie de preferinte)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Merele caramelizate:

Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite.

Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul.

Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba.

Cand sunt gata, tragem cratita de pe foc, lasam merele sa se raceasca.

Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi si cu uleiul.

Adaugam laptele, apoi praful de copt, vanilia si faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm.

Turnam merele, le nivelam, apoi punem compozitia de blat si o nivelam.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam pentru 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Prajitura rece, o rasturnam pe un platou, sa fie cu merele in sus.

Crema:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra, vanilia si coaja rasa de lamaie.

Separat, mixam frisca lichida rece, dar nu de tot.

O incorporam peste mascarpone si mai mixam putin.

In jurul prajiturii de pe platou punem un inel detasabil.

Punem cam jumatate din crema, o nivelam.

Trecem piscoturile prin zeama de compot, le asezam in tava, apoi punem restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la frigider 2-3 ore.

Dupa acest timp, o scoatem din frigider, indepartam inelul detasabil.

O pudram cu cacao, apoi o decoram cu bucati de mere, miez de nuca, struguri, frunze de menta si ce va mai place.

Portionam si servim. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu)

21 voturi    24 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru merele caramelizate:
  • 600 gr mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita unt
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • In plus:
  • 1 pachet mic de piscoturi
  • zeama de compot de caise
  • 1 lingura cacao
  • miez de nuca
  • fructe pentru decor (astea le puneti in functie de preferinte)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă