Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc,galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusurile mixate,se omogenizeaza amestecul apoi se incorporeaza si faina.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit.Se desprinde de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 bucati egale.
Merele galbene curatate de coaja se taie in cubulete mici si apoi se dau in clocot la foc domol cu zaharul si apa ,cca.20 minute.Se scurge 200 ml de sirop pentru jeleu si se lasa sa se raceasca.
Se spala merele rosii,se sterg si se taie in doua,se curata de sanburi si cotor apoi se feliaza cu tot cu coaja apoi se calesc in untul incins cateva secunde,se scot pe o farfurie si se la asa se raceasca.
Se aseaza primul blat intr-o tava(eu pun si o forma dretunghiulara cu margini reglabile)apoi turnam merele cubulete impreuna cu sucul obtinut prin fierbere in care am adaugat gelatina deshidratat in 100 ml apa rece si apoi topitala bain marin,se aseaza a 2 bucata de blat,deasupra lui se aranjeaza feliile de mar rosu trase in unt,sub forma de solzi ,pe toata suprafata prajiturii si la urma se prepara jeleul conform instructiunilor de pe plicul de tort gelle impreuna cu siropul oprit si se toarna fierbinte deasupra feliilor de mar.Se da prajitura la rece cel putin 3 ore,de preferat de seara pana dimineata apoi se poate taia in forma dorita.Este un desert usor insiropat si foarte racoros ,plin de vitamine.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii