Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5-6 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 500 g faina alba
  • 1 praf de copt
  • o cana lapte
  • 50 g gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1-1,1/2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • ( daca se face cu branza de vaci avem nevoie de 1kg branza, zahar dupa gust, 2 oua intregi si un pachetel zahar vanilat)
  • Pentru bezea:
  • 6( sau mai multe) albusuri
  • 199 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta.

Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara; le lasam pina lasa zeama, le stoarcem in pumni si adaugam apoi grisul.

Scoatem tava din cuptor si presaram merele razuite deasupra.Dam iar la cuptor pina cand prajitura este aproape gata.

Albusurile le batem bine de tot spuma, adaugam apoi zeama de lamaie si zaharul si cu 10 minute inainte de a fi gata prajitura scoatem iar tava si sdaugam peste mere bezeaua. O intinf=dem uniform si o dam la cuptor pina prinde o culoare aramie deasupra.

Dupa ce s-a copt , o lasam sa se raceasca pina deasupra bezelei apar picuri mici din zahar, apoi putem portiona prajitura.

Pofta mare !

PS...aceasta prajitura se poate face la fel si cu branza dulce de vaca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise