Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand nu mai cade spuma de pe mixer se pune zahar tos si cel vanilinat cate putin si se bate pana cand se topesc. Apoi se inglobeaza galbenusurile, se amesteca bine, dupa care se pune si faina amestecata cu praful se copt in ploaie, amestecandu-se usor pentru a nu face cocoloase.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar pe deasupra se aseaza feliile de mere. Se da la cuptorul 25 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racesca si intre timp se pregateste crema de vanilie.
Se pune praful de crema intr-un bol, se toarna deasupra laptele rece(de la frigider) si cele 3 linguri de zahar pudra si se amesteca pana cand crema devine groasa.
Apoi se orneaza prajitura cu aceasta crema, iar peste se decoreaza cu struguri si ciocolata neagra rasa.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii