autor:

Shari

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere / Tarte aux pommes

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
-mere - 1 kg, -un aluat de foietaj, -zahar – o cana, -zahar vanilat, -branza de vaci -800-900 gr., -smantana-2 linguri, -scortisoara, -rom, -coaja rasa de lamaie, -un galbenus de ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

38 voturi

Mod de preparare

Se curate merele si se taie in felii:se face un sirop din apa , zahar si esente si se pun feliile la fiert, cca 15 minute.Amestecam usor prin ele sa nu se sfarame.Dupa ce s-au inmuiat, le scoatem si le punem la racit.Se face o compozitie din branza(eu am avut doar 500 gr.), smantana, ou, rom,zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie si un praf de scrotisoara.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza aluatul, se taie marginile care raman pe dinafara, se pune compozitia , apoi se pun feliile de mar in cercuri .Se da tava la cuptor pentru 40-50 de minute.Prajitura a fost cu adevarat delicioasa!Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere / Tarte aux pommes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Foarte aromata.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    e foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

38 voturi

Ingrediente

  • -mere - 1 kg
  • -un aluat de foietaj
  • -zahar – o cana
  • -zahar vanilat
  • -branza de vaci -800-900 gr.
  • -smantana-2 linguri
  • -scortisoara
  • -rom
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un galbenus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Hi Hat Cupcakes