1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.
2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura. Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.
3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.
4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii