Prajitura cu morcovi si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu morcovi si ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 350 gr faina alba
  • 300 gr zahar
  • 200 gr morcovi rasi
  • 100 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • un plic praf de copt (10 gr)
  • o lingura esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.

2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura. Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.

3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.

4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise