Prajitura cu morcovi si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu morcovi si ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 350 gr faina alba
  • 300 gr zahar
  • 200 gr morcovi rasi
  • 100 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • un plic praf de copt (10 gr)
  • o lingura esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.

2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura. Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.

3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.

4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise