autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
400 gr. de biscuiti, 300 gr. de unt topit, 400 gr. de capsuni curatate si spalate, 500 gr. de branza mascarpone, 200 ml de frisca lichida, 5 linguri cu zahar, 15 gr. de gelatina, 20-30 ml de apa pentru gelatina, 150 ml de lapte pentru glazura, 50 gr. de unt, 50 gr. de zahar pentru glazura, 200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura, cateva capsuni spalate pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pasul 1:

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..) Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam bine, pana cand obtinem o compozitie cu textura nisipului ud. Putem sa folosim orice tip de biscuiti preferam: digestici, cu ciocolata, cu lapte,... Pregatim un platou pe care aranjam un inel pentru tort, cu diametrul de 24 cm. Rasturnam amestecul pentru blat pe platou si apasam bine cu un pahar, pana cand obtinem un blat compact. Punem blatul in frigider, pana cand se intareste foarte bine, cel putin 30 de minute.



Pasul 2:

Zdrobim capsunile pana cand obtinem un piure fin. Putem sa folosim un blender sau ustensila pentru piure. Punem piureul de capsuni la rece. Daca nu dorim sa avem seminte, putem sa-l strecuram.



Pasul 3:

Adaugam gelatina peste apa si amestecam. Lasam gelatina sa se rehidrateze 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pregatim aragazul si o cratita mica cu apa deasupra careia asezam gelatina rehidratata si o lasam sa se topeasca in baie de aburi. Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi va pierde din calitati, ci doar sa se topeasca! Adaugam gelatina topita peste piureul de capsuni si amestecam.



Pasul 4:

Pregatim un bol in care punem branza mascarpone. Adaugam cele 5 linguri cu zahar si mixam panan cand zaharul se topeste si obtinem o crema fina. Daca dorim o crema mai dulce, punem mai mult zahar. Punem frisca lichida si continuam sa mixam la viteza mare. Nu este nevoie sa batem frisca inainte. Batem bine pana cand amestecul aproape isi dubleaza volumul, minim 5 minute. In final vom obtine o crema spumoasa, ferma, dar usor aerata. Turnam peste crema piureul de capsuni amestecat cu gelatina si continuam sa mixam mousse-ul de capsuni pana la omogenizare.



Pasul 5:

Scoatem blatul de biscuiti din frigider si rasturnam peste el crema de capsuni. Nivelam usor deasupra si scuturam platoul astfel incat crema usor lichida sa se distribuie uniform. Introducem cheesecake-ul in frigider pentru minim 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana cand devine ferm.



Pasul 6:

Cand crema de branza s-a intarit, topim ciocolata neagra. Pregatim aragazul si o craticioara in care punem laptele pentru glazura. Adaugam cele 50 gr. de zahar, amestecam si o lasam sa se topeasca. Punem ciocolata topita si omogenizam la foc mic.Adaugam cele 50 gr. de unt, amestecam pana cand acesta se topeste si inchidem aragazul.Lasam glazura sa se raceasca, dar nu complet, trebuie sa ramana usor calduta. Trecem capsunile pregatite pentru ornat prin glazura de ciocolata si le lasam deoparte.



Pasul 7:

Scoatem prajitura cu crema de capsuni (care s-a intarit) din frigider si desfacem cu grija inelul pentru tort. Turnam deasupra desertului glazura de ciocolata calduta, incepand cu margimile cheesecake-ului. Glazura va fi lichida, dar nu trebuie sa ne speriem, pentru ca se va intari. Aranjam usor marginile desertului cu capsuni, daca mai este nevoie. Punem deasupra capsunile invelite in ciocolata. Introducem platoul cu prajitura fara coacere in frigider pana cand glazura se intatreste. Putem sa ornam desertul si cu fulgi de migdale.



Cand glazura este ferma, scoatem tortul din frigider. Pregatim un pahar cu apa fierbinte si un cutit bine ascutit.Inmuiem cutitul in apa fierbinte, apoi il stergem si taiem incet cheesecake-ul cu mousse de capsuni. Procedam la fel pentru fiecare taietura.

Servim.



Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/iTGGHtuzNy0



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite gratinate

Clatite gratinate

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ina Niculescu , 19 iunie 2014

    Daaaaaaaaaa

  • Fara foto

    Matei Adriana Stefan , 19 iunie 2014

    arata delicios...o incercam?

  • Fara foto

    Matei Adriana Stefan , 19 iunie 2014

    arata delicios...

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 gr. de biscuiti
  • 300 gr. de unt topit
  • 400 gr. de capsuni curatate si spalate
  • 500 gr. de branza mascarpone
  • 200 ml de frisca lichida
  • 5 linguri cu zahar
  • 15 gr. de gelatina
  • 20-30 ml de apa pentru gelatina
  • 150 ml de lapte pentru glazura
  • 50 gr. de unt
  • 50 gr. de zahar pentru glazura
  • 200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura
  • cateva capsuni spalate pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

12 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu samntana