Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 400 gr. de biscuiti
  • 300 gr. de unt topit
  • 400 gr. de capsuni curatate si spalate
  • 500 gr. de branza mascarpone
  • 200 ml de frisca lichida
  • 5 linguri cu zahar
  • 15 gr. de gelatina
  • 20-30 ml de apa pentru gelatina
  • 150 ml de lapte pentru glazura
  • 50 gr. de unt
  • 50 gr. de zahar pentru glazura
  • 200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura
  • cateva capsuni spalate pentru ornat

Mod de preparare

Pasul 1:

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..) Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam bine, pana cand obtinem o compozitie cu textura nisipului ud. Putem sa folosim orice tip de biscuiti preferam: digestici, cu ciocolata, cu lapte,... Pregatim un platou pe care aranjam un inel pentru tort, cu diametrul de 24 cm. Rasturnam amestecul pentru blat pe platou si apasam bine cu un pahar, pana cand obtinem un blat compact. Punem blatul in frigider, pana cand se intareste foarte bine, cel putin 30 de minute.

Pasul 2:

Zdrobim capsunile pana cand obtinem un piure fin. Putem sa folosim un blender sau ustensila pentru piure. Punem piureul de capsuni la rece. Daca nu dorim sa avem seminte, putem sa-l strecuram.

Pasul 3:

Adaugam gelatina peste apa si amestecam. Lasam gelatina sa se rehidrateze 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pregatim aragazul si o cratita mica cu apa deasupra careia asezam gelatina rehidratata si o lasam sa se topeasca in baie de aburi. Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi va pierde din calitati, ci doar sa se topeasca! Adaugam gelatina topita peste piureul de capsuni si amestecam.

Pasul 4:

Pregatim un bol in care punem branza mascarpone. Adaugam cele 5 linguri cu zahar si mixam panan cand zaharul se topeste si obtinem o crema fina. Daca dorim o crema mai dulce, punem mai mult zahar. Punem frisca lichida si continuam sa mixam la viteza mare. Nu este nevoie sa batem frisca inainte. Batem bine pana cand amestecul aproape isi dubleaza volumul, minim 5 minute. In final vom obtine o crema spumoasa, ferma, dar usor aerata. Turnam peste crema piureul de capsuni amestecat cu gelatina si continuam sa mixam mousse-ul de capsuni pana la omogenizare.

Pasul 5:

Scoatem blatul de biscuiti din frigider si rasturnam peste el crema de capsuni. Nivelam usor deasupra si scuturam platoul astfel incat crema usor lichida sa se distribuie uniform. Introducem cheesecake-ul in frigider pentru minim 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana cand devine ferm.

Pasul 6:

Cand crema de branza s-a intarit, topim ciocolata neagra. Pregatim aragazul si o craticioara in care punem laptele pentru glazura. Adaugam cele 50 gr. de zahar, amestecam si o lasam sa se topeasca. Punem ciocolata topita si omogenizam la foc mic.Adaugam cele 50 gr. de unt, amestecam pana cand acesta se topeste si inchidem aragazul.Lasam glazura sa se raceasca, dar nu complet, trebuie sa ramana usor calduta. Trecem capsunile pregatite pentru ornat prin glazura de ciocolata si le lasam deoparte.

Pasul 7:

Scoatem prajitura cu crema de capsuni (care s-a intarit) din frigider si desfacem cu grija inelul pentru tort. Turnam deasupra desertului glazura de ciocolata calduta, incepand cu margimile cheesecake-ului. Glazura va fi lichida, dar nu trebuie sa ne speriem, pentru ca se va intari. Aranjam usor marginile desertului cu capsuni, daca mai este nevoie. Punem deasupra capsunile invelite in ciocolata. Introducem platoul cu prajitura fara coacere in frigider pana cand glazura se intatreste. Putem sa ornam desertul si cu fulgi de migdale.

Cand glazura este ferma, scoatem tortul din frigider. Pregatim un pahar cu apa fierbinte si un cutit bine ascutit.Inmuiem cutitul in apa fierbinte, apoi il stergem si taiem incet cheesecake-ul cu mousse de capsuni. Procedam la fel pentru fiecare taietura.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/iTGGHtuzNy0

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise