autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 100 g ciocolata, 30 g unt, 4 albusuri, 2 galbenusuri, 100g zahar, 6 linguri de faina, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt, , Pentru mouse-ul de ciocolata:, , 100g ciocolata, 300 ml frisca lichida, 1 lingura de gelatina (am pus un plic de gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa rece si din acest amestec am luat o lingura.Restul il vom folosi la mouse-ul de zmeura), , Pentru mouse-ul de zmeura:, 300g zmeura, 200ml frisca lichida, 2 linguri gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Blat:
Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit.
Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus.
Iese un aluat mai gros decat cel de chec.Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade,pentru 30 de minute.

Mousse de ciocolata:
Ciocolata o punem la topit cu 150ml de frisca.Incalzim doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina,omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita,usor cu miscari de sus in jos.
Intre timp s-a copt si blatul pe care-l taiem in doua.Punem mouse-ul de ciocolata intre cele 2 blaturi si dam la frigider pana e gata si mouse-ul de zmeura.

Mousse de zmeura:
Zmeura o blenduim,facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.Dam la frigider pana batem frisca,pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos. :) Dam la frigider pana se intareste putin,apoi formam cel de-al doilea strat de crema.

Ornam cu ciocolata topita,in functie de imaginatie si indemanare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura yami-yami

Prajitura yami-yami

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa.

84 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec Tigru

Chec Tigru

Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    tot ce e cu cioco ma fascineaza!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Superba reteta!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Arată super!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super reteta,ma atrage ft mult,cred ca o fac si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mouse-ul de ciocolata:
  • 100g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura de gelatina (am pus un plic de gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa rece si din acest amestec am luat o lingura.Restul il vom folosi la mouse-ul de zmeura)
  • Pentru mouse-ul de zmeura:
  • 300g zmeura
  • 200ml frisca lichida
  • 2 linguri gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

lumi (Chef de cuisine)

tot ce e cu cioco ma fascineaza!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cuib de viespi