Blat:
Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit.
Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus.
Iese un aluat mai gros decat cel de chec.Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade,pentru 30 de minute.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata o punem la topit cu 150ml de frisca.Incalzim doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina,omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita,usor cu miscari de sus in jos.
Intre timp s-a copt si blatul pe care-l taiem in doua.Punem mouse-ul de ciocolata intre cele 2 blaturi si dam la frigider pana e gata si mouse-ul de zmeura.
Mousse de zmeura:
Zmeura o blenduim,facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.Dam la frigider pana batem frisca,pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos. :) Dam la frigider pana se intareste putin,apoi formam cel de-al doilea strat de crema.
Ornam cu ciocolata topita,in functie de imaginatie si indemanare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii