Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.
Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de 20 cm)
Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca. 30 de minute, la foc domol, cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender.
Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin, apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece, apoi topita la bain marie .Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore.
Se prepara jeleul, amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar, apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie.
Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii