autor:

A n d r e e a

» » Prajituri

Prajitura cu ness si bezea

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 150g zahar tos, 75g faina, 25g miez de nuca macinat, 10g cacao (1 lingura), , Pentru crema de ness:, 250g margarina Rama la cub, 200g zahar pudra, 3 galbenusuri, 2 lingurite de ness, , Pentru bezea:, 3 albusuri, 120g zahar tos, , Pentru ornat:, Ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza.

Punem 6 albusuri intr-un castron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta

In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.

In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza complet.

In compozitia obtinuta adaugam 75g faina si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.

Adaugam si 25 g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.

In final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.

Luam o tava (24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.

Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva.

Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.

Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.

In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.

Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.

Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent, le mixam bine pana obtinem o spuma.

Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.

Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.

Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura.
Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam frumos.

Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula.

Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).

Am vazut aceasta reteta pe site-ul lui Gourmandine si m-am decis sa o incerc. Multumesc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de ness si bezea

Prajitura cu crema de ness si bezea

Blat: Se pun 6 galbenusuri intr-un bol si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza. Se bat cu

27 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ness si foi de bezea

Prajitura cu ness si foi de bezea

Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"). Se adauga nuca

45 voturi    20 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Imi place foarte mult,buna!Bravo!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar tos
  • 75g faina
  • 25g miez de nuca macinat
  • 10g cacao (1 lingura)
  • Pentru crema de ness:
  • 250g margarina Rama la cub
  • 200g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite de ness
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 120g zahar tos
  • Pentru ornat:
  • Ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si Fanta Madness

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult,buna!Bravo!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania