Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza.
Punem 6 albusuri intr-un castron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta
In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.
In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza complet.
In compozitia obtinuta adaugam 75g faina si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.
Adaugam si 25 g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.
In final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.
Luam o tava (24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.
Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva.
Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.
In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.
Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.
Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent, le mixam bine pana obtinem o spuma.
Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.
Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura.
Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam frumos.
Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula.
Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).
Am vazut aceasta reteta pe site-ul lui Gourmandine si m-am decis sa o incerc. Multumesc!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii