Ingrediente
Pentru o foaie de blat:, 2 oua mari, 2 linguri de faina, 3 linguri de apa minerala, 5 linguri de nuca, o lingurita de praf de copt, , Pentru crema:, 10 linguri de zahar pentru fiecare foaie, 2 plicuri de budinca de vanilie sau creme olle, Lapte, atat cat scrie pe plic (400 gr pentru fiecare plic), coaja rasa de lamaie, o ciocolata cu lapte pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
4 voturi
Mod de preparare
Intre timp preparati budinca sau creme olle-ul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand si coaja rasa de lamaie a final.
Cand toate foile s-au copt, si ati pregatit o tava pe care sa "construiti" produsul finit, apucati-va sa caramelizati zaharul. Puneti zaharul intr-o oala si lasati-l sa se topeasca putin. Cand acesta incepe procesul de topire, amestecati continu pentru a nu se arde. Daca devine prea brun, dar nu este in totalitate topit, indepartati oala de pe ochi si amestecati.
Cand zaharul are o culoare aurie si este in totalitate topit, incepeti construirea prajiturii, astfel: asezati o foaie de blat, intindeti cu lingura o cantitate de zahar astfel incat sa va ramana si pentru urmatoarele 2 foi, si apoi intindeti crema de vanilie. Apoi iar foaie,iar caramel, iar crema de vanilie, pana cand incheiati cu crema, peste care presarati ciocolata data pe razatoare.
Tip: de indata ce turnati caramelul pe blat, acesta se va intari, insa nu va speriati, caci de indata ce veti da prajitura la rece, el va deveni lichid.
Va doresc pofta mare!
Sarkozi Laci Si Florica , 20 iulie 2015
la crema nu se pune unt sau margarina
Bianca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2014
Eu nu am adaugat nimic in plus decat ceea ce am scris acolo, dar daca doriti, sigur ca puteti adauga zahar. As spune cam 2-3 linguri per foaie.
Fridrich Hermina Liliana , 28 ianuarie 2014
foarte buna
Victoria Neicu , 28 ianuarie 2014
deci cat zahar trebuie?
Victoria Neicu , 28 ianuarie 2014
zaharul nu e trecut la ingresientele ptr foi
Bianca (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013
Reteta este exact asa cum am scris-o. Este totul foarte gustos si folosesc mereu creme sau budinci de la Dr. Oetker pentru ca nu imi place sa fac cremele din galbenusuri.
Ramona_Pantea (Bucatar) , 14 septembrie 2013
stiu...:)
Bianca (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2013
Gyna, nu stiu, am un metabolism de invidiat, insa cu masura, nu are ce rau sa faca:)
Gyna Cimpan , 13 septembrie 2013
foarte buna
Bianca (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2013
Va multumesc!
Sidy (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2013
Waw ce bunatateeeeeeeee ! Bravo...
Toncean Sidonia , 13 septembrie 2013
Waw ce bunatateeeeeeeee ! Bravo...
Ramona Pantea , 12 septembrie 2013
arata bine:)