Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se rupe mai mult decit curge.
Acesta masa de aluat se imparte in doua parti egale.
O parte se toarna in tava unsa si tapetata cu grasime si faina,sau simplu cu hirtie de copt.
Peste ea se pune/toarna umplutura care se prepara astfel;
Albusurile se bat spuma ,adaogind in ploaie zaharul si se bate pina ce albusul este foarte tare si nu mai curge.
Se adaoga amidonul amestecat cu nuca de coscos si se amesteca in cotinare *nu cu mixerul* ci cu o lingura,in asa fel incit sa ramina cit mai mult aer incorporat in masa de albus.Astfel umplutura preparata se imparte cu o lingura pe toata suprafata primului blat din tava.
A doua parte din masa de blaturi se toarna intr-o punga de nailon,se taie la un colt putin si se dreseaza in mod egal,peste umplutura din albus si nuca de cocos.
astel totul pregatit s eintroduce in cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 40-45 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa coacere imediat se unge prajitura deasupra cu gem/marmelada in prealabil incalözita si deasupra se presara imediat fulgi de ciocolata,coccos,ciocolata+cocos.....,ce doriti.
Totul se lasa la racit in tava si numai cind este complet rece,prajitura se scoate si se portoneaza.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii