autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
~~~~blat~~~~, - 150g zahar, - 2 oua, - 2ls cacao, - 200ml smintina sai iaurt nedegresat, - 250g faina, - 5ls esenta de rom, - 100ml ulei, - 4-5 ls marmelada, ~~~~umplutura~~~~, - 6 albusuri, - 200g zahar, - 150-170g fulgi de nuca cocos, - 1ls amidon sau praf de budinca de cocos/vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se rupe mai mult decit curge.
Acesta masa de aluat se imparte in doua parti egale.
O parte se toarna in tava unsa si tapetata cu grasime si faina,sau simplu cu hirtie de copt.
Peste ea se pune/toarna umplutura care se prepara astfel;
Albusurile se bat spuma ,adaogind in ploaie zaharul si se bate pina ce albusul este foarte tare si nu mai curge.
Se adaoga amidonul amestecat cu nuca de coscos si se amesteca in cotinare *nu cu mixerul* ci cu o lingura,in asa fel incit sa ramina cit mai mult aer incorporat in masa de albus.Astfel umplutura preparata se imparte cu o lingura pe toata suprafata primului blat din tava.
A doua parte din masa de blaturi se toarna intr-o punga de nailon,se taie la un colt putin si se dreseaza in mod egal,peste umplutura din albus si nuca de cocos.
astel totul pregatit s eintroduce in cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 40-45 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa coacere imediat se unge prajitura deasupra cu gem/marmelada in prealabil incalözita si deasupra se presara imediat fulgi de ciocolata,coccos,ciocolata+cocos.....,ce doriti.
Totul se lasa la racit in tava si numai cind este complet rece,prajitura se scoate si se portoneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banana bread cu Amaretto

Banana bread cu Amaretto

* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie

5 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Chec

Chec "spate de caprioara"

Probabil ca o forma cu fundul rotunjit ar fi dus mai bine cu gandul la o caprioara. Desi asa se numeste

10 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    O reteta super delicioasa...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    Umblu si eu dupa Camy si am vazut prajitura ta. Foarte buna!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Acum,am vazut reteta asta;azi,am postat si eu o reteta de prajitura cu nuca de cocos,dar,am scris,mi-a iesit cam tare blatul(dupa coacere).Mi-a placut blatul tau si nu e neaparat nevoie de smintina. Multumesc,Laura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Felicitari! ai votul meu

    • Laura S.

      Laura S. (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Hallo Elena-Maria si in primul rind iti multumsc pentru cometariile pozitive la Retetele postste de mine! M-am gindit eu ca ar trebui sa pun o legenda cu prescurtarile facute in retete,dar cum de fiecare data ori uit ori sint grabita, tot fara au ramas.Dar bine ca intrebi si cu ocazia asta sper sa nu uit sa adaog macar la retetele care le voi mai posta. Deci: ls - lingura supa lc - lingurita cafea/ceai Prietenoase salutari, Laura S.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Laura, arata f. bine prajitura, dar te tog sa imi spui notatia ls este pt lingura sau lingurita? Multumesc anticipat.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Am votat, am salvat si am sa o pregatesc!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • ~~~~blat~~~~
  • - 150g zahar
  • - 2 oua
  • - 2ls cacao
  • - 200ml smintina sai iaurt nedegresat
  • - 250g faina
  • - 5ls esenta de rom
  • - 100ml ulei
  • - 4-5 ls marmelada
  • ~~~~umplutura~~~~
  • - 6 albusuri
  • - 200g zahar
  • - 150-170g fulgi de nuca cocos
  • - 1ls amidon sau praf de budinca de cocos/vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piure de castane