Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii