autor:

Timea

» » , , Retete de Pasti, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 150 gr zahar, 50 gr nuca de cocos, 100 gr faina, 6 linguri ulei, 3 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, Crema:, 200 ml frisca lichida neindulcita, 7 linguri zahar, 220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao), Ornat: 3 linguri nuca de cocos, o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atena Pop , 09 iulie 2015

    Nu este bine cu verdeata aia!Cred ca ar fi mai bine cu crema din suc de portocale si budinca de vanilie.Contrastul e mai fin.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 7 linguri zahar
  • 220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao)
  • Ornat: 3 linguri nuca de cocos
  • o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Drob din piept de pui cu verdeata