autor:

adriana gherman

» » Prajituri

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 9 albusuri, - 225 gr de zahar, - 300 gr de nuci, Ingrediente pentru crema:, - 9 galbenusuri, - 9 linguri de zahar, - 1 1/2 unt, - 2 linguri de cafea ness

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca.
Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, preparand trei foi, astfel : 3 albusuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand se tin bine de tel se adauga 100 gr de nuca macinata amestecand usor. Compozitia obtinuta se intinde pe dosul unei tavi tapetate cu ulei si faina. Se da la cuptor pentru 15 - 20 minute. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Intre timp se prepara crema: galbenusurile se pun intr-un vas pe bain-marie impreuna cu zaharul, si se amesteca pana obtineti o compozitie cremoasa. Se adauga cafeaua ness si continuati amestecarea inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema la racit . Separat frecati untul spuma apoi il adaugati in crema de galbenusuri si cafea.
Peste prima foaie puneti jumatate din crema, puneti foaia a doua, apoi restul de crema, nivelati si puneti foaia a treia. Presati usor pentru a se repartiza uniform crema.
Deasupra prajiturii puneti glazura de ciocolata Dr. Otker, preparata la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownies cu miere si seminte

Brownies cu miere si seminte

Pentru inceput amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciocolata impreuna cu untul se topesc

10 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură cu ciocolată, merișoare și ghimbir

Prăjitură cu ciocolată, merișoare și ghimbir

-Se rupe ciocolata în bucăți, se pune într-un vas la bain-marie până ce aceasta se topește

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    felicitari!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Este o bunatate,felicitari !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    E o prajitura delicioasa!

    • Fara foto

      Nadia Maria , 14 februarie 2010

      E SUPER PRAJITURICA TA.EU FAC CEVA ASEMANATOR ,DOAR CA FAC UN SINGUR BLAT DE ALBUSE CU NUCA SI UN BLAT NORMAL(GALBEN), IAR CREMA O IMPART IN DOUA SI UNA O FAC MARO ,IAR ALTA GALBENA.II SPUN "REGINA MARIA". O SA POSTEZ ACEASTA RETETA DAR ACUM NU AM POZE . FELICITARI E O BUNATATE SI TI-AM FURAT RETETA.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      O reteta foarte buna,felicitari.Merita testata.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      am descoperit acuma reteta asta si am s-o incerc.tot ce e u nuci imi place

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Fac si eu ceva de genul acesta, doar ca pun nuca tocata, cum pune si Cristina. Oricum e o prajitura de vis, imi place tare mult!!

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Multumesc Valentina. Cristina multumesc si tie. Vreau sa-ti spun ca am incercat sa prepar foile si asa cum faci tu, de cateva ori asa le-am facut, este mult mai usor intr-adevar, dar mi se pare ca se prea lasa albusul pana se coace cate o foaie pe rand. Cand am timp le fac separat , inainte de sarbatori, cand fac mai multe prajituri, bat toate albusurile pentru foi odata. Eu am postat reteta astfel pentru a fi sigure ca ies bine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Super reteta,am si eu una asemanatoare dar pun nuca tocata nu macinata.De ce nu faci deodata compozitia pentru foi si o imparti cand faci foile? Eu asa fac si mi se pare mai usor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Ce bine arata prajiturica ta,o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 9 albusuri
  • - 225 gr de zahar
  • - 300 gr de nuci
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 9 galbenusuri
  • - 9 linguri de zahar
  • - 1 1/2 unt
  • - 2 linguri de cafea ness

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

felicitari!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza