autor:

adriana gherman

» » Prajituri

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 9 albusuri, - 225 gr de zahar, - 300 gr de nuci, Ingrediente pentru crema:, - 9 galbenusuri, - 9 linguri de zahar, - 1 1/2 unt, - 2 linguri de cafea ness

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca.
Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, preparand trei foi, astfel : 3 albusuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand se tin bine de tel se adauga 100 gr de nuca macinata amestecand usor. Compozitia obtinuta se intinde pe dosul unei tavi tapetate cu ulei si faina. Se da la cuptor pentru 15 - 20 minute. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Intre timp se prepara crema: galbenusurile se pun intr-un vas pe bain-marie impreuna cu zaharul, si se amesteca pana obtineti o compozitie cremoasa. Se adauga cafeaua ness si continuati amestecarea inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema la racit . Separat frecati untul spuma apoi il adaugati in crema de galbenusuri si cafea.
Peste prima foaie puneti jumatate din crema, puneti foaia a doua, apoi restul de crema, nivelati si puneti foaia a treia. Presati usor pentru a se repartiza uniform crema.
Deasupra prajiturii puneti glazura de ciocolata Dr. Otker, preparata la rece.
Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca.
Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, pr
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci

Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Gogosi

Gogosi

300 gr lapte caldut, drojdia, o lingurita zahar pudra si 3 linguri faina se incalzesc la foc mic

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    felicitari!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Este o bunatate,felicitari !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    E o prajitura delicioasa!

    • Fara foto

      Nadia Maria , 14 februarie 2010

      E SUPER PRAJITURICA TA.EU FAC CEVA ASEMANATOR ,DOAR CA FAC UN SINGUR BLAT DE ALBUSE CU NUCA SI UN BLAT NORMAL(GALBEN), IAR CREMA O IMPART IN DOUA SI UNA O FAC MARO ,IAR ALTA GALBENA.II SPUN "REGINA MARIA". O SA POSTEZ ACEASTA RETETA DAR ACUM NU AM POZE . FELICITARI E O BUNATATE SI TI-AM FURAT RETETA.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      O reteta foarte buna,felicitari.Merita testata.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      am descoperit acuma reteta asta si am s-o incerc.tot ce e u nuci imi place

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Fac si eu ceva de genul acesta, doar ca pun nuca tocata, cum pune si Cristina. Oricum e o prajitura de vis, imi place tare mult!!

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Multumesc Valentina. Cristina multumesc si tie. Vreau sa-ti spun ca am incercat sa prepar foile si asa cum faci tu, de cateva ori asa le-am facut, este mult mai usor intr-adevar, dar mi se pare ca se prea lasa albusul pana se coace cate o foaie pe rand. Cand am timp le fac separat , inainte de sarbatori, cand fac mai multe prajituri, bat toate albusurile pentru foi odata. Eu am postat reteta astfel pentru a fi sigure ca ies bine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Super reteta,am si eu una asemanatoare dar pun nuca tocata nu macinata.De ce nu faci deodata compozitia pentru foi si o imparti cand faci foile? Eu asa fac si mi se pare mai usor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Ce bine arata prajiturica ta,o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 9 albusuri
  • - 225 gr de zahar
  • - 300 gr de nuci
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 9 galbenusuri
  • - 9 linguri de zahar
  • - 1 1/2 unt
  • - 2 linguri de cafea ness

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Se curăţă legumele. Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până

22 voturi    8 comentarii
40 min
Supe de carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

305 voturi    39 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

felicitari!!!!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse