Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 linguri faina alba
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • Pt. ornat:
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1-2 linguri nesquik

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.

Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie.

Se intinde crema peste blat, se niveleaza, iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

S

Silvia • 20 Aprilie 2022, 19:42 Ce dimensiuni are tava în care se coace blatul? Mulțumesc.

M

Mirela • 27 Aprilie 2022, 19:18 Imi cer scuze pt intarziere, doar acum am vazut! Tava are dimensiunea de 20 x 30 cm.

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor