Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.
Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.
Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie.
Se intinde crema peste blat, se niveleaza, iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Silvia • 20 Aprilie 2022, 19:42 Ce dimensiuni are tava în care se coace blatul? Mulțumesc.
Mirela • 27 Aprilie 2022, 19:18 Imi cer scuze pt intarziere, doar acum am vazut! Tava are dimensiunea de 20 x 30 cm.