Prajitura cu nuca si crema de cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca si crema de cacao

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Etapa 1: Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga nuca macinata. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 30 de minute.

Etapa 2: Se verifica cu scobitoarea daca este facut. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop. Se lasa sa se raceasca.

Etapa 3: Crema : galbenusurile si zaharul se bat pe aburi pana se topeste zaharul. Se amesteca incontinu .Se adauga cacaua si se amesteca bine.

Etapa 4: Se ia de pe foc se adauga untul si se lasa la racit. Cand este rece, se bate bine cu mixerul .

Etapa 5: Blatul racit se taie in bucati egale. Pe fiecare bucata punem crema si ornam cu nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise