autor:

Larisa Ghetu

» » Torturi

Prajitura cu nuca si portocala

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500g nuca macinata (2 cani), 2 portocale (tocate prin masina), 400g zahar, 150g apa, 100g cacao, 10 oua, finetti si frisca lichida hulala

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Se lasa sa dea in cateva clocote apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se separa ouale, albusurile se bat spuma iar galbenusurile se pun in siropul rece unul cate unul amestecand continuu. Se adauga nuca, portocala si albusurile spuma. Se amesteca totul foarte bine, se aseaza in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor 1h jum. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt. Cand este gata, se rastoarna pe o tava/platou, se indeparteaza hartia si se orneaza cu Finetti si frisca. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

3 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
TORT SPUMA DE LAMAIE

TORT SPUMA DE LAMAIE

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop. Blat:Untul

27 voturi    12 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500g nuca macinata (2 cani)
  • 2 portocale (tocate prin masina)
  • 400g zahar
  • 150g apa
  • 100g cacao
  • 10 oua
  • finetti si frisca lichida hulala

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

30 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute