autor:

Larisa Ghetu

» » Torturi

Prajitura cu nuca si portocala

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500g nuca macinata (2 cani), 2 portocale (tocate prin masina), 400g zahar, 150g apa, 100g cacao, 10 oua, finetti si frisca lichida hulala

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Se lasa sa dea in cateva clocote apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se separa ouale, albusurile se bat spuma iar galbenusurile se pun in siropul rece unul cate unul amestecand continuu. Se adauga nuca, portocala si albusurile spuma. Se amesteca totul foarte bine, se aseaza in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor 1h jum. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt. Cand este gata, se rastoarna pe o tava/platou, se indeparteaza hartia si se orneaza cu Finetti si frisca. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu mango si mousse de pepene galben

tort cu mango si mousse de pepene galben

blatul: se separa albusurile de galbenusuri;peste albusuri se pun cele 4 linguri cu apa si se bat

8 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500g nuca macinata (2 cani)
  • 2 portocale (tocate prin masina)
  • 400g zahar
  • 150g apa
  • 100g cacao
  • 10 oua
  • finetti si frisca lichida hulala

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata neagra