autor:

Larisa Ghetu

» » Torturi

Prajitura cu nuca si portocala

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500g nuca macinata (2 cani), 2 portocale (tocate prin masina), 400g zahar, 150g apa, 100g cacao, 10 oua, finetti si frisca lichida hulala

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Se lasa sa dea in cateva clocote apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se separa ouale, albusurile se bat spuma iar galbenusurile se pun in siropul rece unul cate unul amestecand continuu. Se adauga nuca, portocala si albusurile spuma. Se amesteca totul foarte bine, se aseaza in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor 1h jum. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt. Cand este gata, se rastoarna pe o tava/platou, se indeparteaza hartia si se orneaza cu Finetti si frisca. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas si frisca

Tort cu ananas si frisca

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile

5 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili. Înteapã aluatul cu

4 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500g nuca macinata (2 cani)
  • 2 portocale (tocate prin masina)
  • 400g zahar
  • 150g apa
  • 100g cacao
  • 10 oua
  • finetti si frisca lichida hulala

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu se poate folosi frisca facuta in casa? Sau e prea consistenta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de clatite si ciocolata