autor:

» » Prajituri

Prajitura cu nuci

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
Foi:, 10 albusuri, 300 gr zahar, 300 gr nuci macinate, 4 linguri pesmet( sau faina), , Crema:, 10 galbenusuri, 300 gr zahar tos, 1 pachet unt, esenta vanilie, , Glazura de ciocolata si nuci tocate pt ultima foaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Foile:
Se bat albusurile cu zaharul , se adauga nucile si pesmetul( faina).Se coc foile pe dosul tavii cu foaie de copt ( ies cam 4 foi)
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pe foc si se freaca pana se ingroasa.se lasa la racit pana devine calduta.apoi se adauga untul, vanilia si se amesteca bine.
Se unge fiecare foaie cu crema si se aseaza una peste alta.Ultima foaie se unge si ea cu crema , dar mai putina si se presara cu nuca si glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic

8 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 4 linguri pesmet( sau faina)
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr zahar tos
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata si nuci tocate pt ultima foaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose de cacao cu bezea