Prajitura cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 4 linguri pesmet( sau faina)
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr zahar tos
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata si nuci tocate pt ultima foaie

Mod de preparare

Foile:

Se bat albusurile cu zaharul , se adauga nucile si pesmetul( faina).Se coc foile pe dosul tavii cu foaie de copt ( ies cam 4 foi)

Crema:

Se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pe foc si se freaca pana se ingroasa.se lasa la racit pana devine calduta.apoi se adauga untul, vanilia si se amesteca bine.

Se unge fiecare foaie cu crema si se aseaza una peste alta.Ultima foaie se unge si ea cu crema , dar mai putina si se presara cu nuca si glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise