autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 8 oua, , - 150 g nuci macinate, , - 50 g faina, , - 150 g zahar tos, , - un plic praf de copt, , , , Ingrediente pentru crema:, , - 200 g unt, , - 150 g zahar pudra, , - 50 g nuca prajita si zdrobita, , - 20 ml cafea fiarta (cu zat), , - un plic vanilie, , , , Glazura, , - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.



Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri rămase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.



Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu caise

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

13 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cehoslovaca , 17 decembrie 2016

    prajitura cu cafea

  • Fara foto

    Liliana Meda Pop , 15 ianuarie 2016

    Pare sa fie prajitura "Cehoslovaca", eu asa o stiu.

  • Fara foto

    Ani Beleiu , 14 ianuarie 2016

    fiarta si racita? sau fierbinte?

    • Fara foto

      Ani Beleiu , 14 ianuarie 2016

      cafea fiarta?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Foarte bine arata prajitura. Blatul a iesit minunat, pufos. Blaturile cu nuca sunt tare gustoase. Multumim pt reteta!

    • Fara foto

      Ramona Flutur , 09 noiembrie 2013

      nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2013

      În blat se pun şi 150 g nucă măcinată. Nuca măcinată compenseză făina. Cu nucă, blatul este mai puţin dens şi mai umed. Foarte bun.

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 01 noiembrie 2013

      masura la faina ptr blat cum este? eu stiu ca la un ou se pune o lingura de faina,deci ai 8 oua 8 linguri de faina. ce fel de blat este cu 50 de grame de faina??? vreau raspuns. toata lumea stie ce inseamna un blat ptr tort,prajituri etc

    • Fara foto

      Emilia Dobircau , 31 octombrie 2013

      Bunaaaa !

    • Fara foto

      Cocutza Ely , 29 octombrie 2013

      nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana

    • Fara foto

      Polea Amelian , 28 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Pinti Violeta , 06 octombrie 2013

      foarte buna si simplu de facut

    • Fara foto

      Mihai Hrisca , 04 octombrie 2013

      de unde galbenusuri in crema?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 150 g nuci macinate
  • - 50 g faina
  • - 150 g zahar tos
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 200 g unt
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g nuca prajita si zdrobita
  • - 20 ml cafea fiarta (cu zat)
  • - un plic vanilie
  • Glazura
  • - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele

43 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

cehoslovaca

prajitura cu cafea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata