autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 8 oua, , - 150 g nuci macinate, , - 50 g faina, , - 150 g zahar tos, , - un plic praf de copt, , , , Ingrediente pentru crema:, , - 200 g unt, , - 150 g zahar pudra, , - 50 g nuca prajita si zdrobita, , - 20 ml cafea fiarta (cu zat), , - un plic vanilie, , , , Glazura, , - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.



Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri rămase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.



Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • cehoslovaca , 17 decembrie 2016

    prajitura cu cafea

  • Liliana Meda Pop , 15 ianuarie 2016

    Pare sa fie prajitura "Cehoslovaca", eu asa o stiu.

  • Ani Beleiu , 14 ianuarie 2016

    fiarta si racita? sau fierbinte?

    • Ani Beleiu , 14 ianuarie 2016

      cafea fiarta?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Foarte bine arata prajitura. Blatul a iesit minunat, pufos. Blaturile cu nuca sunt tare gustoase. Multumim pt reteta!

    • Ramona Flutur , 09 noiembrie 2013

      nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2013

      În blat se pun şi 150 g nucă măcinată. Nuca măcinată compenseză făina. Cu nucă, blatul este mai puţin dens şi mai umed. Foarte bun.

    • Felicia Cucos , 01 noiembrie 2013

      masura la faina ptr blat cum este? eu stiu ca la un ou se pune o lingura de faina,deci ai 8 oua 8 linguri de faina. ce fel de blat este cu 50 de grame de faina??? vreau raspuns. toata lumea stie ce inseamna un blat ptr tort,prajituri etc

    • Emilia Dobircau , 31 octombrie 2013

      Bunaaaa !

    • Cocutza Ely , 29 octombrie 2013

      nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana

    • Polea Amelian , 28 octombrie 2013

      foarte buna

    • Pinti Violeta , 06 octombrie 2013

      foarte buna si simplu de facut

    • Mihai Hrisca , 04 octombrie 2013

      de unde galbenusuri in crema?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 150 g nuci macinate
  • - 50 g faina
  • - 150 g zahar tos
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 200 g unt
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g nuca prajita si zdrobita
  • - 20 ml cafea fiarta (cu zat)
  • - un plic vanilie
  • Glazura
  • - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

cehoslovaca

prajitura cu cafea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele