Prajitura cu pere & ghimbir

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu pere & ghimbir

Ingrediente

  • Ingrediente tava 18/ 20 cm:
  • 200 g + 1 lingura unt, topit si racit
  • 175 g zahar
  • 175 g faina cernuta
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 3 oua
  • 3 pere decojite, feliate
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava de 20 cm (de preferat cu fundul detasabil).

Mixati intr-un bol cele 200 g de unt cu zaharul, faina, ghimbirul si ouale.

Puneti compozitia in tava si nivelati.

Aranjati feliile de pere peste prajitura, ungeti cu untul ramas si presarati zaharul brun.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 35-40 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.

Taiati prajitura dupa ce s-a racit (optional, o puteti pudra cu putin zahar pudra).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise