Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.
Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.
Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat.
Blatul:
Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.
Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.
Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.
Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.
Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii